Analyse
AXA lanceert "start2bank" 5 jaar geleden - dinsdag 2 april 2013

Op 25 maart lanceerde AXA een nieuw internetaanbod ("start2bank") dat bestaat uit een zichtrekening en een spaarrekening.

Daarmee positioneert AXA deze rekening (bij aanvang tenminste) als een van de betere op de markt, al blijven onze favoriete rekeningen nog altijd iets interessanter door de hogere basisrente.

 

De voorwaarden

De basisrente van de start2bank-spaarrekening bedraagt 1,50%, de getrouwheidspremie 0,50%. Het valt evenwel op dat de nieuwe spaarrekening een stuk guller is dan het bestaande aanbod van AXA:
– de Rekening-courant biedt momenteel een basisrente van 0,50% en een getrouwheidspremie van amper 0,15%;
– de SpaarPlus-rekening biedt sinds 1 april een basisrente van 0,50% en een getrouwheidspremie van 1,25%. Om van die voorwaarden te genieten, moet het rekeningsaldo wel tussen 15.000 en 500.000 euro liggen.
– de I-plus-rekening biedt een basisrente van 0,55% (0,50% bij een saldo van minder dan 15.000 euro) en een getrouwheidspremie van 0,35%.

 

Kies voor het internetaanbod

Als u klant bent bij AXA en u uw spaarcenten daar ook wilt laten, kiest u hoe dan ook best voor de nieuwe start2bank-rekening. U dient dan uiteraard wel bereid te zijn uw rekeningen online te beheren!

 

Goed om te weten:

– de start2bank-spaarrekening dient gekoppeld te zijn aan een zichtrekening bij AXA. Hebt u die nog niet, dan stelt AXA u de start2bank-zichtrekening voor. Op die rekening zijn er geen beheerskosten en is ook de gewone bankkaart gratis. Voor een kredietkaart betaalt u wel (25 euro per jaar), maar die is niet verplicht;
– u kunt de start2bank-spaarrekening enkel spijzen door geld over te schrijven van een andere rekening;
– als u geld van de rekening wilt opnemen, dan zult u het eerst via het pc-bankingplatform van AXA (homebanking) moeten transfereren naar een zichtrekening bij AXA en pas daarna kunt u geld overschrijven naar een andere rekening. Ook via de selfservice-terminals in de AXA-kantoren kunt u geld afhalen van de start2bank-rekening.

Deel dit artikel