Analyse
Fortuneo aanbod: wanneer best overstappen? 5 jaar geleden - woensdag 23 januari 2013

U wilt gebruik maken van hat aanbod bij Fortuneo voor Test-Aankoop abonnees maar uw geld staat voorlopig nog op een spaarrekening met een hoge getrouwheidspremie (1 % + 1,50 %) bij een andere bank. Het grootste gedeelte van die premie verwerft u pas in april. Hoe handelt u het best?

Wachten en sluiten

Het heeft geen zin om nu direct al uw geld over te maken aangezien u dan het grootste gedeelte van de rentevergoeding (meer dan de helft) laat vallen. Het is beter om te wachten tot april wanneer uw premie definitief is verworven. U kunt echter wel reeds het geld opnemen waarvan de premie reeds is verworven overmaken. U krijgt dan sowieso reeds de welkomstbonus van 25 EUR en de geldende voorwaarden.
In april kunt u dan uw spaarrekening bij de andere bank afsluiten. U krijgt dan direct de rentevergoeding uitbetaald, zowel de basisrente voor de periode januari-april als de getrouwheidspremie die u in de maand april hebt verworven. Doet u dit niet dan krijgt u de premie pas eind 2013 gestort (zolang de nieuwe wetgeving, die een uitbetaling van de premie voorziet op kwartaalbasis, niet in voege is).

 

Niet te laat

Daarna kunt u de rest van het bedrag overmaken naar Fortuneo want ons partneraanbod is niet beperkt in de tijd. Naargelang uw spaargedrag kunt u opteren voor de Fortuneo Plus Partner Test-Aankoop, die momenteel een basisrente van 2 % en een premie van 0,50 % oplevert, of de Fortuneo Fidelity Partner Test-Aankoop die 1,30 % + 1,50 % biedt. Zal u uw geld naar alle waarschijnlijk meer dan 12 maanden en langer onaangeroerd laten, ga dan voor de tweede optie.
We moeten hierbij wel een kanttekening maken. De huidige rentevoeten zijn slechts geldig tot 31 maart. De kans is vrij groot dat Fortuneo de aangeboden rentevoeten daarna lichtjes zal gaan verlagen, dus voor de tweede schijf zullen de rentevoeten iets lager liggen. Maar de bank engageert zich om nog steeds een aanbod naar voor te schuiven dat bij de beste op de markt behoort en u als abonnee minstens een basisrente te bieden die 0,10 % hoger ligt dan op de gewone Fortuneo Flus-rekening en minimum 0,05 % boven die op de Fortuneo Plus Fidelity-rekening. Het blijft de moeite waard dus.

 

Deel dit artikel