Analyse
VDK biedt nieuwe klimop, ABK lagere voorwaarden 5 jaar geleden - woensdag 14 november 2012

Tussen 15 november en 31 december biedt VDK een nieuwe Klimop Spaarrekening aan. Het jaarlijkse nettorendement ligt te laag om ons te overtuigen. Daarnaast heeft ABK de getrouwheidspremie op zijn depositoboekje verlaagd.

VDK: Klimop niet interessant

De basisrente (0,85 %) is gewaarborgd gedurende drie jaar en verandert niet terwijl de getrouwheidspremie elk jaar stijgt. Het eerste jaar bedraagt die 0,65 %, het tweede jaar 0,85 % en het derde jaar 1,35 %.
Naast het feit dat VDK met dergelijke formules de spaarrekening nodeloos ingewikkeld maakt, is het rendement niet om over naar huis te schrijven. Na drie jaar bedraagt het jaarlijks gemiddelde rendement 1,80 %. Dit terwijl er andere spaarboekjes op de markt zijn die meer bieden. Bovendien kunt u uw geld niet vroeger opnemen zonder het rendement te zien dalen. Haalt u na 1 jaar uw geld af, hebt u een totaal rendement van 1,50 % en na twee jaar jaarlijks 1,60 %. Ten slotte kan enkel vers geld op deze rekening worden gestort (enkel van buiten de bank dus). We vinden dit voorstel dan ook niet interessant. Onze favoriete spaarrekeningen vindt u trouwens hier.

 

 

ABK: lagere premie

ABK, vooral actief in de Antwerpse regio, verlaagt de getrouwheidspremie op zijn depositoboekje van 0,75 % naar 0,50 %. De basisrente blijft onveranderd op 0,50 %. Deze spaarrekening is niet interessant.


Deel dit artikel