Analyse
Spaarrekeningen: de neerwaartse aanpassingen gaan verder 5 jaar geleden - dinsdag 2 oktober 2012

BKCP, OBK Bank en CBC verlagen de rente op verschillende van hun spaarrekeningen.

Maak gebruik van onze rekenmodule om de beste spaarekening te vinden. 

 

BKCP: wederom verlaging

BKCP verlaagt voor de derde keer op enkele maanden de rentevergoeding op zijn spaarrekeningen. Op de BKCP Excellence valt de basisrente terug van 1,45 % tot 1,35 % en de getrouwheidspremie van 0,40 % tot 0,35 %. Ook op de BKCP Loyalty gaat de basisrente lager, van 0,70 % naar 0,50 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 1,50 %. Voor deze twee rekeningen zijn er betere alternatieven op de markt te vinden.

 

OBK: lagere rente op Depo Fidelis

OBK Bank heeft opnieuw de basisrente op zijn Depo Fidelis vrij fors verlaagd van 0,70 % tot 0,50 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 1,50 %. We vinden betere aanbiedingen op het vlak van spaarrekeningen met een hoge premie.

 

CBC: alle spaarrekeningen leveren minder op

CBC, de Franstalige tegenhanger van KBC, heeft de tarieven op zijn drie belangrijkste spaarrekeningen verlaagd. Op de e-spaarrekening, die enkel toegankelijk is via internet, daalt de basisrente van 1,30 % naar 1,20 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,35 %. Op de e-spaarrekening Fidelity wordt de basisrente verminderd van 0,75 % tot 0,65 %. De getrouwheidspremie, de belangrijkste troef van deze spaarrekening, blijft evenwel onveranderd op 1,25 %. Op de klassieke spaarrekening ten slotte valt de basisrente terug van 0,75 % tot 0,65 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,30 %. Deze drie spaarrekeningen zijn niet interessant.

 

Deel dit artikel