Analyse
KBC-Doelsparen 5 jaar geleden - woensdag 3 oktober 2012

Oude wijn in nieuwe vaten.

KBC heeft op 1 oktober een nieuw concept gelanceerd: KBC-Doelsparen. Hierbij kan de spaarder op interactieve wijze bepaalde spaardoelstellingen voor ogen stellen.
Er zijn heel wat spaarrekeningen op de markt beschikbaar die een hogere rentevergoeding aanbieden. De spaardoelstelling zal via deze rekeningen alvast iets sneller worden bereikt.
Maak gebruik van
onze rekenmodule om de spaarrekening te vinden die u best past.

 

Interactief en visueel aantrekkelijk…

Het is voor heel wat banken vandaag niet eenvoudig om hun spaarrekeningen die weinig opleveren als aantrekkelijk naar voor te brengen. KBC probeert daar nu een mouw aan te passen door een ‘nieuw’ spaarproduct online visueel zeer aantrekkelijk voor te stellen. Via bepaalde illustraties onder meer op smartphones kan er gespaard worden naar een doel, bijvoorbeeld zomervakantie 2013, en kan de spaarder ten allen tijde hoe ver hij gevorderd is.

…maar oninteressant

Maar uiteindelijk is er niets nieuws onder de zon want de spaarrekening gekoppeld aan het KBC-Doelsparen is de gewone spaarrekening van de bank en deze levert slechts een basisrente van 1 % op en een getrouwheidspremie van 0,25 %. Men schuift met andere woorden iets visueel aantrekkelijk naar voor in de hoop de aandacht af te houden van de zeer lage en onaantrekkelijke voorwaarden.

 

Deel dit artikel