Analyse
Drie mogelijkheden om uw spaargeld te activeren 5 jaar geleden - woensdag 24 oktober 2012

Het totale rendement op spaarrekeningen haalt soms zelfs de 1 % niet meer. Wees niet passief en activeer uw spaargeld.

De neerwaartse tendens op spaarrekeningen is al maanden aan de gang en het ziet er niet naar uit dat er snel een einde gaat komen. De Europese Centrale Bank heeft nog ruimte om haar leidende rentevoet, nu op 0,75 %, verder te verlagen. Het is precies dit tarief dat als referentie dient voor spaarrekeningen. Zolang de economieën in de eurozone niet fundamenteel herstellen en de schuldencrisis niet van het toneel verdwijnt, zal de ECB het geweer niet van schouder veranderen. De kans is groot dat het de komende jaren voor de spaarder niet beter wordt.

 

Blijf dan niet met gekruiste armen zitten. Ziehier drie pistes die u met uw spaargeld zou kunnen bewandelen (inclusief het gebruik van onze rekenmodule voor spaarrekeningen en van onze tool “strategie”). 

 

Een rekening die meer oplevert

De grootbanken bieden de laagste tarieven op de markt. En nochtans blijven ze nog steeds twee derden van het geld aantrekken. Er zijn echter banken op de markt die het dubbele bieden. Stel u hebt 10 000 euro op uw spaarrekening. Op een klassieke spaarrekening, krijgt u na één jaar 90 euro intrest… Door te kiezen voor onze ‘Beste Koop ‘-rekeningen krijgt u tussen 225 en 265 euro intrest… 

 

Uw huis

Als uw spaarrekening reeds goed gevuld is en u manieren zoekt om uw geld meer te laten opbrengen, dan ligt de oplossing misschien bij u thuis. Vervang uw oude verwarmingsketel door een nieuwe die minder energie verbruikt en uw rekening zal lager uitvallen. Isoleer het dak van uw huis en het rendement zal niet lang op zich laten wachten.

 

De beurs

We richten ons hier naar de spaarders van wie de spaarrekening uitpuilt van liquiditeiten, die ze de komende jaren niet nodig zullen hebben. Deze gelden op een spaarrekening laten zal u enkel verarmen aangezien inflatiecijfer hoger zal liggen dan de rentevoet op die spaarrekening. U doet er dan goed aan andere beleggingen te zoeken zodat u uw vermogen kan vrijwaren. En waarom niet naar de beurs? Iedereen is bewust dat grote koersbewegingen mogelijk zijn. Maar een goed doordachte strategie met een langetermijnvisie, die het risico op de lange termijn binnen de perken houdt, kan goede resultaten opleveren.

 

Deel dit artikel