Analyse
Belfius schroeft rentevergoeding terug 5 jaar geleden - dinsdag 23 oktober 2012

Belfius heeft eveneens op drie van zijn spaarrekeningen de rentevergoeding verlaagd. De bankinstelling treedt hiermee in de voetsporen van BNP Paribas Fortis dat eerder hetzelfde deed.

Internetrekeningen

Op de Belfius Internet spaarrekening daalt de basisrente van 1,20 % tot 1 % en de getrouwheidspremie van 0,40 % tot 0,30 %. Daarnaast schroeft Belfius ook de voorwaarden op de Internet getrouwheidsspaarrekening terug. De getrouwheidspremie valt terug van 1,50 % tot 1,25 % maar de basisrente blijft onveranderd op 0,50 Wilt u de getrouwheidspremie incasseren, nu goed voor zo’n twee derden van de rentevergoeding, zorg er dan voor dat uw geld onafgebroken gedurende twaalf maanden op de rekening blijft. Deze spaarrekeningen zijn niet interessant.

 

Gewone spaarboekjes 

Op de gewone spaarrekening vermindert de basisrente van 0,75 % tot 0,60 % maar wordt de getrouwheidspremie verhoogd van 0,25 % tot 0,30 %. Die verhoging van de premie is een doekje voor het bloeden. Deze rekening is totaal niet interessant. De gewone getrouwheidsspaarrekening is de enige die buiten schot blijft (basisrente 0,50 % en getrouwheidspremie 1 %). Ook deze rekening laten we links liggen.

 

 

Deel dit artikel