Analyse
Welke problemen heeft u ondervonden met uw spaarrekening? 5 jaar geleden - woensdag 26 september 2012

Voor de laatste keer belichten we nog eens de resultaten van onze enquête die we eind 2011 hebben gevoerd, over de tevredenheid van bankklanten.

Weinig problemen

U lijkt weinig problemen te hebben met uw spaarrekening. Meer dan 95 % van de personen die we hebben ondervraagt, hebben ons laten weten geen noemenswaardige problemen te hebben gehad met hun spaarrekening. Het moet gezegd dat het product goed gekend en zonder risico is en dat verlaagt toch duidelijk het aantal mogelijke problemen.

 

Wat u kwaad maakt

De klachten gingen vooral over de storting van geld op en opneming van geld van de rekening. Een slecht uitgevoerde instructie, een probleem met de valutadatum, de oorzaken kunnen divers zijn. De berekening van de intresten hoort ook in het rijtje thuis. Eerder hebben we al opgemerkt dat banken veel te winnen hebben bij extra transparantie.

 

Probleem opgelost?

Bij de banken waarvoor we voldoende gegevens hebben kunnen bijeenbrengen, namelijk BNP Paribas Fortis, Belfius en ING, waren respectievelijk 25 %, 8 % en 18 % van de klanten met een probleem tevreden van de manier waarop deze werd opgelost. Spijtig genoeg waren er meer, namelijk 35 %, 27 % en 39 %, die niet tevreden waren hierover.

 

Waarover klaagt men?

Minder dan 4 % van klanten van Delta Lloyd, Keytrade Bank, Triodos, Argenta en het Landbouwkrediet hebben geklaagd over hun spaarrekeningen. Daartegenover staan Fortuneo en CBC waarvan meer dan 10 % van de klanten hun beklag hebben gedaan. Dit betekent evenwel niet dat de spaarrekeningen van deze banken slecht zijn. Zo staat deze van Fortuneo bij de meest gulle van de markt. Deze banken moeten echter ook oog hebben voor de tevredenheid van de klant. Het heeft weinig zin een hoge rente te bieden maar de klant niet naar behoren te dienen.

 

Lees ook:

Bent u tevreden met de info die uw bank verstrekt?

Belgen tevreden over hun bank...

Liggen de intresten op uw spaarrekening in lijn der verwachtingen?

Alle resultaten van de enquête (enkel toegankelijk voor abonnees van Budget & Recht)

 

Vergelijk:
Welke spaarrekening biedt u de hoogste rentevergoeding?  

 

 

Deel dit artikel