Analyse
Lagere rentevergoedingen bij Rabobank.be, ING en Axa 5 jaar geleden - dinsdag 4 september 2012

Dalende marktrente blijft voor neerwaartse aanpassingen zorgen.

De Rabo Spaarrekening van Rabobank.be biedt nog interessante voorwaarden voor een belegging van minder dan twaalf maanden.

 

Om de spaarrekening te vinden die het beste bij uw noden past, kunt u onze rekenmodule gebruiken.

 

Rabobank.be

De rentetarieven zullen op 10 september neerwaarts worden herzien.

 

Rabo Spaarrekening
De basisrente zal dalen van 1,60 % tot 1,50 % en de getrouwheidspremie van 0,40 % tot 0,30 %. De rekening blijft interessant voor een belegging van minder dan twaalf maanden.

 

Rabo Plus Account
De basisrente daalt van 0,90 % tot 0,65 %. De getrouwheidspremie blijft evenwel onveranderd op 1,50 %. Deze rekening richt zich naar spaarders die hun spaargeld langer dan twaalf maanden willen aanhouden. Maar er zijn betere alternatieven te vinden namelijk van NIBC Direct (1,25 % + 1,50 %) en Fortuneo (1,15 % + 1,50 %).

 

Rabo Gift Account
De nieuwe voorwaarden zijn identiek aan die van de Rabo Plus Account (0,65 % + 1,50 %). U mag erop intekenen indien u wenst sparen voor uw (klein)kinderen maar toch controle over het geld wilt blijven behouden. Van dergelijke rekeningen is het de meest genereuze.

 

Rabo Junior Account
De basisrente zal dalen van 1,60 % tot 1,50 % en de getrouwheidspremie van 0,40 % tot 0,30 %. De voorwaarden zijn niet slecht, maar voor jongeren zijn er betere alternatieven beschikbaar bij OBK, Fortuneo, VDK Spaarbank en Europabank.

 

ING en AXA hanteren ook het mes

ING verlaagt ook op 10 september de rentevergoedingen op zijn online-rekeningen. Op de ING Lion Premium daalt de getrouwheidspremie van 1,25 % naar 1 %. De basisrente blijft onveranderd op 1 %. Op de ING Lion Deposit worden de rollen omgedraaid. De basisrente daalt van 1,50 % tot 1,30 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,30 %. Deze rekeningen zijn niet interessant.

 

Axa heeft dan weer vanaf 3 september de voorwaarden op zijn I-Plus spaarrekening aangepast. De basisrente daalt van 0,75 % naar 0,65 %, de getrouwheidspremie blijft vastgepind op 0,35 %. Deze rentetarieven zijn voor spaarrekening met een saldo van boven de 15 000 euro, eronder valt de basisrente terug tot 0,50 %. Deze spaarrekening is helemaal niet interessant.

Deel dit artikel