Analyse
Banca Monte Paschi verlaagt zijn tarieven 6 jaar geleden - maandag 7 mei 2012

Banca Monte Paschi heeft op 7 mei al voor de tweede keer dit jaar de rentevergoedingen op zijn spaarrekeningen verlaagd. Deze spaarrekeningen zijn niet interessant. 

Bent u op zoek naar een aantrekkelijke spaarrekening? Klik dan hier voor onze favorietenlijst. Om de spaarrekening te vinden die het beste bij uw noden past, kunt u onze rekenmodule gebruiken.

 

BMPBTop en Paschi Tomorrow: lagere basisrente

Banca Monte Paschi heeft de basisrente op zijn BMPBtop-spaarrekening verlaagd van 1,65 % tot 1,55 %. De getrouwheidspremie blijft evenwel onveranderd op 0,45 %. Hoewel deze rekening interessante rentevoeten blijft aanbieden, bevindt ze zich niet in onze selectie omdat enkel vers geld op de rekening kan worden gestort. Men is bovendien verplicht om een minimum van 10 000 euro op de rekening te laten. Op de markt zijn betere spaarrekeningen te vinden zonder voorwaarden.
Ook op de jongerenrekening Paschi Tomorrow voert de bank dezelfde verlaging door. Op deze rekening, die enkel toegankelijk is tot 21 jaar, bedraagt de basisrente nu ook 1,55 % in plaats van 1,65 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,45 %. We raden deze rekening niet meer aan. U kunt betere voorwaarden vinden bij VDK Spaarbank, OBK, Fortuneo, Europabank en Rabobank.be.Fedeltà: hogere getrouwheidspremie

Banca Monte Paschi verlaagde op zijn Fedeltà spaarrekening, die enkel online toegankelijk is, de basisrente van 1,25 % naar 1,10 %. De getrouwheidspremie trok de bank dan weer op van 1,25 % naar 1,40 %. Enkel geld dat van een andere bank komt, mag op deze spaarrekening worden gestort. De overdracht van gelden van op een andere rekening van de bank (met uitzondering van de BMPBtop rekening) zullen automatisch worden geweigerd. Het minimumsaldo op de rekening bedraagt trouwens 10 000 euro en maximum mag er 150 000 euro op staan. Op de markt zijn betere alternatieven te vinden.

 

Deel dit artikel