Analyse
Belfius haalt ook de hakbijl boven 6 jaar geleden - donderdag 5 april 2012

De rentevergoeding op alle spaarrekeningen wordt verlaagd.

 

Belfius heeft op zijn vier spaarrekeningen de rentevergoeding neerwaarts aangepast. De bankinstelling treedt hiermee in de voetsporen van ondermeer BNP Paribas Fortis en BKCP die eerder deze week hetzelfde deden.

 

Op de Belfius Internet spaarrekening daalt de basisrente van 1,65 % tot 1,50 % en de getrouwheidspremie van 0,40 % tot 0,30 %. Deze rekening verwijderen we uit onze favorietenlijst. Er zijn op de markt betere alternatieven te vinden, die kunt u hier terugvinden.

Daarnaast schroeft Belfius ook de voorwaarden op de Internet getrouwheidsspaarrekening terug. De basisrente daalt van 1 % naar 0,75 %, de getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 1,50 %. Wilt u de getrouwheidspremie incasseren, nu goed voor tweederden van de rentevergoeding, zorg er dan voor dat uw geld onafgebroken gedurende twaalf maanden op de rekening blijft.

 
De klassieke spaarrekening ontsnappen evenmin aan de hakbijl.

Op de gewone spaarrekening valt de basisrente terug van 1 % tot 0,75 % en blijft de getrouwheidspremie op 0,25 %. Op deze rekening boekt u dus nog nauwelijks 1 % rente. Deze rekening is totaal niet interessant.

Hetzelfde geldt voor de getrouwheidsspaarrekening. Haar getrouwheidspremie valt terug van 1,50 % tot 1,25 % terwijl de basisrente onveranderd blijft op 0,50 %.

 

Om een spaarrekening te kiezen, gebruik onze calculator.

Deel dit artikel