Analyse
Record Bank: webspaarrekening 1,60 % + 1 % 6 jaar geleden - maandag 28 november 2011

Record Bank lanceert een nieuwe spaarrekening. Ze kan ons niet bekoren.

Record Bank heeft een nieuwe internetrekening gelanceerd met de naam Record Webspaarrekening. De instelling biedt hierop een basisrente van 1,60 % en een getrouwheidspremie van 1 %. Er kan enkel vers geld worden gestort. Dit betekent dat bestaande klanten enkel geld van buiten Record Bank op deze rekening kunnen zetten. Indien hieraan niet wordt voldaan dan gelden de voorwaarden die op de klassieke spaarrekening van kracht zijn (momenteel 1 % + 0,25 %). Er kan maximum 250 000 euro per klant op deze rekening worden gezet.

 

Record Bank volgt telkens hetzelfde stramien. De instelling lanceert een nieuwe rekening tegen interessante voorwaarden die enkel toegankelijk is voor vers kapitaal. Door dit laatste zit de bestaande klant vast aan een andere spaarrekening van de bank die net na de lancering ook interessant was maar ondertussen veel lagere voorwaarden biedt. Een manier om altijd hoge tarieven naar de buitenwereld toe te kunnen naar voor schuiven die slechts aan een beperkt deel van de klanten effectief worden aangeboden. Record Bank biedt samen met deze nieuwe rekening al zes verschillende spaarrekening aan. Dit is duidelijk te veel van het goede.

 

Hoewel de voorwaarden op de rekening op het eerste zicht vrij interessant zijn, tekenen we door de aanwezigheid van de vers geld clausule niet in.

 

Deel dit artikel