Analyse
Keytrade Booster: biedt 5 % bruto voor drie maanden 6 jaar geleden - dinsdag 15 november 2011

Nieuwe klanten kunnen nog tot en met 30 december een spaarrekening openen bij Keytrade Bank die gedurende een korte periode 5 % bruto biedt. Interessant of niet?

Aanbod beperkt in de tijd en beperkt qua bedrag

De Keytrade Booster-rekening is een niet-gereglementeerde spaarrekening. Dat betekent dat ze vanaf de eerste cent onderworpen is aan een roerende voorheffing van 15 % en er van het aangekondigde brutotarief van 5 % netto maar 4,25 % overblijft. Bovendien geldt het tarief van 5 % enkel voor de eerste schijf van 10 000 euro op de rekening. Voor alles boven die 10 000 euro bedraagt de brutorente slechts 1 % (0,85 % netto). Tot slot is de periode waarin het interessante tarief van 5 % geldt beperkt tot 90 dagen of zowat 3 maand.

 

Als u dus 10.000 EUR op de rekening zou storten, zal u dat na 3 maand een netto intrest van 106,25 EUR opleveren. Ter vergelijking: op de spaarrekening van Rabobank.be, dat een basisrente van 1,90 % biedt (de hoogste basisrente op de markt) hebt u over dezelfde periode 47,5 euro verdient, een verschil van bijna 60 euro.

 

Lokaas voor nieuwe klanten

Op een moment dat het totaal rendement op spaarrekeningen niet boven de 2,50 % uitstijgt, is een rekening die 5 % biedt natuurlijk wel een beetje vreemd. Het moge duidelijk zijn dat Keytrade Bank niet van plan is om deze voorwaarden langdurig aan te bieden. Het gaat hier om een tijdelijke promotie die tot doel heeft nieuwe klanten te lokken. Helaas voor bestaande klanten is het aanbod uitsluitend voorbehouden aan nieuwe klanten. De bank is niet aan zijn proefstuk toe. Eind 2010 lanceerde Keytrade Bank al eens deze spaarrekening, toen lag het brutorendement wel op 6 %. De bank is dus iets minder genereus geworden met zijn promotie.

 

U kunt er gerust op zijn dat dit aanbod geen valstrik of bedrog is. Na afloop van de operatie zult u weldegelijk de intrest krijgen en ook uw beginkapitaal recupereren (dat gewaarborgd is). Als u vervolgens weer bij de bank wilt weggaan, dan kan dat zonder kosten.

 

Interessant

Dit aanbod kan interessant zijn indien u Keytrade Bank, die zich de voorbije jaren heeft gemanifesteerd als een degelijke en soms vernieuwende bank, beter wilt leren kennen. Voorwaarde is wel dat u bereid bent om alles via internet te doen, want de bank heeft slechts 1 kantoor, in Brussel. Ook opportunisten die 10 000 euro voor drie maanden kunnen missen, kunnen van het tijdelijke aanbod gebruik maken om een extra rendement mee te pikken zonder dat ze zich verbinden voor de lange termijn.

 

Deel dit artikel