Analyse
AXA hernieuwt actie rond I-Plus Welcome 6 jaar geleden - maandag 7 november 2011

Axa biedt op alle nieuwe rekeningen I-Plus Welcome geopend voor 31 december een basisrente van 2 % en een getrouwheidspremie van 0,50 % aan.

Axa biedt op alle nieuwe rekeningen I-Plus Welcome geopend voor 31 december een basisrente van 2 % en een getrouwheidspremie van 0,50 % aan. De basisrente is zes maand lang gewaarborgd, te rekenen vanaf het moment van de eerste storting. De getrouwheidspremie is, zoals wettelijk bepaald, twaalf maanden van kracht. Om van deze voorwaarden te genieten men op minstens 15 000 euro vers geld storten. Om na te gaan of het effectief vers geld is, gaat Axa terug tot 15 oktober om alle Axa-rekeningen op naam van de titularis en zijn gezinsleden te controleren. Zes maand na de eerste storting valt men terug op een lagere basisrente, namelijk 1,10 %. De getrouwheidspremie valt na twaalf maanden terug tot 0,25 %. Dit zijn de voorwaarden die momenteel gelden op de I-Plusrekening.
Als u uw geld slechts zes maanden op de rekening laat staan, dan zal u over deze periode een totaalrendement van 2 % boeken. De getrouwheidspremie zal u dan mislopen. Blijft het geld exact twaalf maanden op de rekening dan zal de basisrente gemiddeld 1,55 % bedragen (2 % over de eerste zes maanden en 1,10 % over de laatste zes) en de getrouwheidspremie 0,50 %. Ofwel een totaal rendement van 2,05 %, nauwelijks meer dan wanneer u uw geld slechts zes maanden op de rekening laat. Boven het jaar zijn de voorwaarden absoluut niet meer interessant. Er zijn betere spaarrekeningen op de markt die bovendien geen verschillende voorwaarden (vers geld, minimum) aan hun tarieven koppelen. En deze rekeningen bieden de hele tijd een mooie rente en niet enkel tijdelijk.

 

Deel dit artikel