Analyse
BKCP: kleine spaarder in de kou 7 jaar geleden - dinsdag 8 februari 2011

BKCP verandert vanaf 1 april het geweer van schouder. De bank gaat zich richten naar de meer kapitaalkrachtige klanten.

BKCP gaat vanaf 1 april een lagere rentevergoeding geven aan spaarders met minder dan 10 000 EUR op hun spaarrekening. Door enkel nog aantrekkelijke voorwaarden te bieden aan klanten die minstens 10 000 euro op hun rekening hebben.

 

BKCP Excellence

Als het saldo op de BKCP Excellence lager ligt dan 10 000 euro, dan krijgt de spaarder vanaf 1 april nog slechts een basisrente van 1 % in plaats van 1,60 %. De getrouwheidspremie blijft wel onveranderd op 0,40 %. We betreuren deze ingreep en het toevoegen van voorwaarden. We halen de rekening dan ook uit onze favorietenlijst. Indien u minstens 10 000 euro op deze rekening hebt staan, verandert er niets en mag u de rekening behouden. In het andere geval raden we u aan om uw spaarcenten naar een vrijgevigere rekening over te brengen.

 

BKCP Loyalty

De spaarrekening met een hoge getrouwheidspremie, BKCP Loyalty, biedt momenteel een basisrente van 1 % en een getrouwheidspremie van 1,50 %. Maar vanaf 1 april, van zodra het saldo onder de 10 000 euro valt, zal de basisrente onmiddellijk zakken tot een magere 0,10 %. Als u meer dan 10 000 euro op deze rekening hebt staan dan mag u ze houden. Indien dit niet het geval is dan doet u er goed aan een betere rekening te zoeken. Wanneer u andere oorden opzoekt, zal u wel de getrouwheidspremie verliezen. Maar aangezien de rekening nog maar pas is gecreëerd (begin januari 2011), zal de schade beter meevallen dan wanneer u tevreden moet zijn met een basisrente van 0,10 % totdat de getrouwheidspremie is verworven.

 

Deel dit artikel