Analyse
Zichtrekeningen: gebruik onze nieuwe selector 7 jaar geleden - donderdag 13 januari 2011

Een nieuwe module die alle zichtrekeningen op een rijtje zet.

Voor de consument van vandaag

U hebt al jaren uw zichtrekening bij dezelfde bank maar zou wel willen veranderen indien dat voordeliger is. Misschien vindt u uw huidige rekening te duur en krijgt u bij een andere instelling betere voorwaarden voor dezelfde diensten. Maar u hebt nooit de tijd of de moed om een grondige vergelijking te maken.
Deze situatie komt bij veel consumenten voor die hun geld op een optimalere manier willen beheren. Test-Aankoop heeft dit begrepen en biedt vanaf nu een nieuwe module aan die de meeste zichtrekeningen op een rijtje zet en vergelijkt.

 

De goedkoopste voor u

Onze nieuwe module beslaat een groot deel van de Belgische bancaire markt: ongeveer 30 instellingen en zo’n 80 verschillende bankrekeningen. Op basis van het ingegeven gebruikersprofiel (traditionele gebruiker, actieve gebruiker, actieve elektronische gebruiker, gezamelijke rekening of profiel op maat) gidst de selector u naar de meest voordelige rekening. De eerste selectie kunt u daarna zelf op basis van preciezere criteria verder verfijnen (bv. schrappen van een bepaald type van bank…). Ten slotte kunt u een klassement opmaken per kostprijs of per bank. Doe de test en u zal verstomd staan: u kunt per profiel van gebruiker tot 140 euro per jaar besparen.

 

Meer weten

Welke voorwaarden zijn verbonden aan het openen van een zichtrekening? Zijn alle internetrekening altijd even interessant ? U wilt van bank veranderen maar weet niet goed hoe…? Indien u van bank verandert, kunnen er sluitingskosten worden aangerekend? Werken alle bankkaarten in het buitenland ? Kan men over verschillende kaarten beschikken op dezelfde rekening…? Op tal van andere vragen kunt u eveneens een antwoord vinden. De rubriek «gebruiksaanwijzing», die aan de module hangt, probeert op de meeste van uw vragen te antwoorden.

 

Ontdek de nieuwe selector

Deel dit artikel