Analyse
Spaarrekeningen: nieuwe verhogingen... en een daling 7 jaar geleden - woensdag 22 december 2010

Europabank, CPH Banque en Delta Lloyd

 

Verhogingen

Europabank en CPH Banque trekken de renteverhogingen opnieuw op gang nadat ze de voorbije weken wat waren stilgevallen. 

 Europabank gaat direct voor een stevige verhoging op zijn Plus spaarrekening. Het trekt de getrouwheidspremie op van 0,90 % tot 1,50 %. De basisrente daarentegen blijft onveranderd op 1 %. Deze voorwaarden zijn enkel geldig indien minstens 15 000 EUR op de rekening staat, zo niet valt de basisrente terug tot 0,75 % en de getrouwheidspremie 1 jaar na de storting op 0,75 %.
Na deze verhoging van de premie tot 1,50 % ligt de vergoeding in lijn met verschillende andere spaarrekeningen van hetzelfde type (hoge getrouwheidspremie, lagere basisrente) maar zoals we eerder onderstreepten, zijn we geen voorstander van een dergelijke rekeningen door de talloze nadelen, waaronder het hoge minimumbedrag, die ze dragen. 

CPH verhoogt de basisrente op zijn spaarboekje van 1 tot 1,25 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,75 %. Ondanks de verhoging van de rentevergoeding zijn er op de markt betere alternatieven te vinden.

Tegendraads

Delta Lloyd zwemt daarentegen tegen de stroom in en heeft de voorwaarden op zijn webspaarrekening minder aantrekkelijk gemaakt. De getrouwheidspremie daalt van 0,50 tot 0,40 %. De basisrente blijft onveranderd op 1,50 %.

 

De beste spaarrekeningen

Deel dit artikel