Analyse
Spaarrekeningen: nieuw bij Delta Lloyd, verlaging bij AXA 7 jaar geleden - dinsdag 19 oktober 2010

Delta Lloyd lanceert een nieuwe internetrekening met een hoge getrouwheidspremie. AXA van zijn kant verlaagt de rentevergoeding op zijn I-Plus rekening.

Delta Lloyd Web Plus spaarrekening


De voorbije weken lanceerden een handjevol banken een nieuwe spaarrekening met een lage basisrente maar hoge getrouwheidspremie. Delta Lloyd heeft zich nu aan dit lijstje toegevoegd met de lancering van zijn Web Plus spaarrekening. De bank biedt een getrouwheidspremie van 1,50 % (het maximaal toegestane) en een basisrente van 0,75 %. Deze rentevergoeding geldt wanneer u een saldo tussen de 15 000 en 500 000 euro op de rekening hebt. Eronder of erboven valt de getrouwheidspremie terug tot 0,50 %. De basisrente blijft wel onveranderd op 0,75 %. We blijven herhalen dat onze voorkeur uitgaat naar spaarrekeningen die het omgekeerde bieden: een hoge basisrente en een lage getrouwheidspremie. De premie is immers pas binnen als u uw geld voor een periode van twaalf maanden onafgebroken op de rekening hebt gelaten. Met een hogere getrouwheidspremie hebt u dan ook veel minder vrijheid. We raden deze nieuwe spaarrekening niet aan.Daling rente op I-Plus rekening


Ondertussen gaat de dalende tendens op de spaarmarkt onverminderd verder. Deze week is AXA aan de beurt om zijn rentevergoeding terug te schroeven. Op de AXA I-Plus spaarrekening wordt de basisrente verlaagd van 1,20 naar 1,10 % maar ook de getrouwheidspremie gaat van 0,30 naar 0,25 %. We stippen ook aan dat spaarders die zijn ingegaan op het aanbod van de I-Plus Welcome rekening (basisrente van 1,60 % en getrouwheidspremie van 0,40 % voor zes maanden) na een periode van zes maanden terugvallen op de verminderde voorwaarden van de gewone AXA I-Plus rekening. Op de markt zijn er betere alternatieven. Zie hieronder de spaarrekeningen die we aanraden.

Deel dit artikel