Analyse
Keytrade Booster: een nieuwe spaarrekening die 6 % biedt. Kan dat wel? 7 jaar geleden - woensdag 8 september 2010

Nieuwe klanten kunnen nog tot eind oktober een rekening openen bij Keytrade Bank die gedurende een korte periode 6 % biedt. Interessant of niet ?

Aanbod beperkt in de tijd en beperkt qua bedrag

De Keytrade Booster-rekening is een niet-gereglementeerde spaarrekening. Dat betekent dat ze vanaf de eerste cent onderworpen is aan 15 % roerende voorheffing en er van het aangekondigde brutotarief van 6 % netto maar 5,10 % overblijft. Bovendien geldt het tarief van 6 % enkel voor de eerste schijf van 10.000 euro op de rekening. Daarboven bedraagt de brutorente slechts 1 % (0,85 % netto). Tot slot is de periode waarin het interessante tarief van 6 % geldt beperkt tot 90 dagen of zowat 3 maand. Als u dus 10.000 EUR op de rekening zou storten, zal u dat na 3 maand een netto intrest van 125,75 EUR opleveren.

Lokaas voor nieuwe klanten

Op een moment dat het rendement van spaarrekeningen nog met moeite uitstijgt boven de 2 %, trekt een rekening die uitpakt met een percentage van 6 % natuurlijk heel wat aandacht. En dat is precies ook de bedoeling. Keytrade Bank is heus niet van plan om gedurende lange tijd spaarproducten aan te bieden met een rendement dat fors boven de marktvoorwaarden ligt (dat kan op termijn immers enkel tot een faillissement leiden). Het gaat hier om een bewuste marketingzet met als bedoeling nieuwe klanten te winnen. Helaas voor bestaande klanten is het aanbod dus ook uitsluitend voorbehouden aan nieuwe klanten.


Addertjes onder het gras?

U kunt er gerust op zijn dat dit aanbod geen valstrik of bedrog is. Keytrade Bank is een dochter van Landbouwkrediet en perfect erkend door de CBFA. Na afloop van de operatie zult u dus wel degelijk de intrest krijgen en ook uw beginkapitaal recupereren (dat gewaarborgd is). Als u vervolgens weer bij de bank wilt weggaan, dan kan dat zonder kosten.

 

Interessant ?

Als u nog geen klant bent bij Keytrade, is dit misschien een interessant moment om de bank te leren kennen. Voorwaarde is wel dat u bereid bent om alles via internet te doen, want de bank heeft slechts 1 kantoor, in Brussel.
Voor de rest biedt ze wel interessante producten aan. De zichtrekening hanteert een lage kostenstructuur en de klassieke spaarrekening (Azur) biedt een spaarrente die tot de hoogste van de markt behoort (basisrente van 1,65 % en getrouwheidspremie van 0,40 %). Daarnaast biedt Keytrade Bank tegen competitieve tarieven beleggers een beursplatform aan dat beantwoordt aan hun behoeften. Kortom, een interessante bank.


Meteen ook de gelegenheid om per productcategorie nog eens de banken op te lijsten die wij momenteel het interessantst vinden:
- Zichtrekeningen: Argenta en Deutsche Bank
- Spaarrekeningen: Ethias (Plus-spaarrekening), Fortuneo, Rabobank.be, BKCP (Excellence), Deutsche Bank (db E-saving) en Keytrade Bank
- Beursverrichtingen: BinckBank (beste prijs-kwaliteitsverhouding); Keytrade Bank en KBC Securities (uitstekend beursplatform, iets hogere prijzen)
- Fondsen en sicavs: Deutsche Bank, Fortuneo, Keytrade Bank, BinckBank en Rabobank.be

Meer informatie over de nieuwe Booster-rekening vindt u op www.keytrade.be


Deel dit artikel