Analyse
Uw huwelijkscadeau bij Dexia? 8 jaar geleden - dinsdag 30 maart 2010
We zijn van plan om binnenkort ons huwelijk aan te kondigen en hebben op de site van Dexia een speciale huwelijksrekening gezien waarop we ons financiële geschenken kunnen plaatsen. Is dit volgens u een goed idee?

Huwelijksrekening
Dexia Bank biedt een rekening aan die speciaal is bestemd voor klinkende munt die als huwelijksgeschenk wordt ontvangen. En om u te overtuigen deze formule te gebruiken, stelt de bank dat dit geld meer zal opbrengen dan op andere rekeningen. Wat is er precies van aan?
· De belangrijkste karakteristiek van de huwelijksrekening is dat gedurende een periode van zes maanden vanaf de opening (de twee niet-gehuwde partners moeten haar ten laatste één dag voor hun huwelijk openen), Dexia de garantie biedt dat de basisrente hoger zal liggen dan die op haar gewone spaarrekening. Voor het ogenblik bedraagt de basisrente op de huwelijksrekening 1,50 %, aangevuld met een getrouwheidspremie van 0,5 %. Belangrijk is dat Dexia niet het cijfer van 1,50 % garandeert (deze rente kan hoger of lager gaan), maar het positieve verschil met de klassieke rekening. Na die zes maanden wordt de rekening omgezet in een klassieke spaarrekening. En weet ook dat als u uiteindelijk toch niet in het huwelijksbootje stapt, u de voordelen van de rekening zult verliezen.
· Het commerciële initiatief van Dexia is één in een dozijn en verre van aantrekkelijk. Andere spaarrekening, niet noodzakelijk verbonden aan huwelijksgeschenken, bieden hogere tarieven zonder er voorwaarden aan te verbinden. En zelfs als u klant bent bij Dexia en er wenst te blijven dan biedt de internetrekening van Dexia Bank u meer: een basisrente van 1,85 % en een getrouwheidspremie van 0,40 %.

Deel dit artikel