Analyse
Spaarrekeningen 8 jaar geleden - maandag 29 maart 2010
Rabobank.be, Deutsche Bank en Ethias hebben besloten om vanaf 1 april hun rentevoeten te verlagen. AXA van zijn kant verlengt zijn aanbod op de I-Plus Welcome rekening.

Lagere rente
· Bij Rabobank.be daalt de basisrente op de online spaarrekening van 1,90 % tot 1,80 % terwijl de getrouwheidspremie terugvalt van 0,45 % tot 0,40 %. Ondanks de verlaging blijven deze voorwaarden tot de betere van de markt behoren. Een kleine tip : als u van plan was om geld te storten op uw rekening bij Rabobank, doe het dan ten laatste op 31 maart. U zult zodoende nog gedurende één jaar van een iets hogere getrouwheidspremie kunnen genieten (0,45 % in plaats van 0,40 % voor stortingen vanaf 1 april). De getrouwheidspremie is altijd gegarandeerd voor één jaar wat de rente ook doet. We stippen ook aan dat als het saldo van uw rekening boven de 250 000 EUR ligt dan valt de basisrente terug tot 1,30 % en boven het miljoen krijgt u nog slechts 0,90 %. De lagere rente beslaat uw gehele kapitaal.
· Bij Deutsche Bank daalt de basisrente op de db E-saving account van 1,90 tot 1,80 %. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,40 %. Op de rekening db Intensiv Plus valt de basisrente terug van 1,55 tot 1,30 % terwijl de getrouwheidspremie eveneens onveranderd blijft op 0,30 %. De db E-saving account blijft desondanks interessant maar blijf weg van de db Intensiv Plus.
· Bij Ethias wordt de basisrente op de Plus rekening teruggeschroefd van 2 tot 1,85 %. De getrouwheidspremie blijft op 0,50 %. Deze rekening blijft aantrekkelijk. De basisrente op de gewone rekening bedraagt voortaan 0,90 % tegenover 1,05 % daarvoor terwijl de getrouwheidspremie onveranderd blijft op 1,50%. We mijden rekeningen die de nadruk leggen op een hoge premie.

AXA verlengt zijn tijdelijk aanbod
Niettegenstaande het aanbod rond zijn spaarrekening I-Plus Welcome op 31 maart zou eindigen, heeft AXA uiteindelijk toch beslist het te verlengen tot eind mei. Concreet biedt AXA bij de opening van de rekening een basisrente van 1,90 % en een getrouwheidspremie van 0,50 %. In de simulaties (25 000 EUR belegd gedurende 6 of 18 maanden), kunt u vaststellen dat deze rekening mooie voorwaarden biedt op zes maanden op voorwaarde dat u er minstens 15 000 EUR opzet (eronder is het rendement veel lager) en dat het over kapitaal gaat dat nog niet binnen de bank aanwezig was. Maar na die zes maanden wordt de rekening veel minder gul. Na 18 maanden bijvoorbeeld biedt ze al een honderd euro minder dan de rekeningen die we aanprijzen. Na zes maanden nemen immers de voorwaarden van de I-Plus rekening over en deze biedt momenteel slechts een basisrente van 1,20 %. De getrouwheidspremie, die wettelijk gegarandeerd is voor twaalf maanden zal daarentegen op 0,5 % behouden blijven op voorwaarde dat het geld op zijn minst 12 maanden blijft staan. Kortom, rekening houdend met alle nogal strenge voorwaarden is de rekening niet echt interessant.

Deel dit artikel