Analyse
Opgepast met laag saldo op spaarrekening 8 jaar geleden - dinsdag 9 maart 2010

Begin 2009 had ik een spaarrekening bij Citibank waarop nog zo’n 15 EUR stond. Begin 2010 heeft de bank 15 EUR afgehouden voor beheerskosten. Op de website van Citibank vind ik echter nergens iets over deze kosten terug. Kan dit?

· Na informatie te hebben ingewonnen bij de bank stellen we vast dat Citibank 15 EUR beheerskosten aanrekent wanneer het saldo van de rekening lager ligt dan 500 EUR. Citibank beweert dat ze voldoet aan de opgelegde verplichting om tarieven van producten en diensten ter inzage te leggen in haar kantoren. Eveneens informeert ze jaarlijks alle klanten schriftelijk aan de hand van een algemeen overzicht van de gangbare tarifering van zijn producten en een gedetailleerde berekening van alle kosten en opbrengsten.
· Volgens Citibank bent u dus op de hoogte gesteld van de tarifering en weigert ze dan ook de kosten terug te betalen. Spijtig genoeg kan deze informatie niet worden teruggevonden op de site van de bank, een toch wel een zeer belangrijk informatiekanaal. Bovendien is de info niet terug te vinden in de permanente modaliteiten van het product. De banken hadden zich nochtans enkele jaren geleden verbonden om alle kosten in dit document aan te geven. In dit geval is dit dus niet gebeurd, zoveel is duidelijk. Teneinde dergelijke kosten in de toekomst te vermijden, raden wij u aan uw spaarrekening onverwijld te sluiten (wat u initieel wel van plan was). De aangeboden rentevoeten van Citibank vinden we trouwens niet interessant.

Deel dit artikel