Dossier
Mijn portefeuille: FAQ

Artikels

 • Artikel
  Hoe voeg ik een effect toe aan mijn portefeuille? 2 jaar geleden - woensdag 6 september 2017

  Ik vind een aandeel, een fonds, een ETF (tracker), een obligatie, een vastgoedcertificaat of gereglementeerde vastgoedvennootschap op de site van Test Aankoop invest.

  Ik klik op de button " Toevoegen aan portefeuille" rechts bovenaan op de pagina van het effect in kwestie (handig, want zo vind ik de aanbeveling van Test-Aankoop invest makkelijk terug in mijn portefeuille). 


  Ik beschik over een effect (aandeel, fonds, ETF, obligatie) dat nog geen deel uitmaakt van de selectie van effecten die Test-Aankoop invest opvolgt.


  Ik tik de naam (of een deel van de naam) of de ISIN-code in van het effect.


  Kies ik voor het effect met een "v", dan ben ik er zeker van dat ik de geschiktste notering kies. 
  Deel dit artikel

 • Artikel
  Hoe breng ik een wijzing aan in mijn portefeuille? 2 jaar geleden - dinsdag 5 september 2017

  Ik kies een effect, waaraan ik een wijziging wil aanbrengen. Om toegang te krijgen tot het menu met de diverse functionaliteiten, klik ik op de cirkel met daarin "…". Die vind ik bovenaan rechts van elke lijn van mijn portefeuille.


  Ik klik op "Details bewerken".


  In het volgende scherm kan ik…

  • de aankoopdatum wijzigen (de datum, meer bepaald de dag waarop ik het effect heb toegevoegd) 
  • het aantal effecten wijzigen (handig indien ik een deel wil verkopen) 
  • de aankoopkoers wijzigen (wanneer ik een effect voor de eerste maal toevoeg, wordt de koers van op dat moment in de portefeuille opgenomen; in dit scherm kan ik de koers aanpassen).
  • de wisselkoers op het moment van de aankoop wijzigen (wanneer ik een effect voor de eerste maal toevoeg, wordt de wisselkoers van op dat moment in de portefeuille opgenomen; in dit scherm kan ik de wisselkoers aanpassen).

   

  • een lijn uit mijn portefeuille verwijderen (hiervoor klik op het kruis aan het begin van de lijn). 
  • een lijn toevoegen indien ik andere aankopen wil doen van eenzelfde type effect (handig als ik diverse aankopen wil doen maar op een verschillende datum, op basis van verschillende koersen en wisselkoersen. Deze worden dan apart weergegeven in mijn portefeuille).

  Eens de wijzigingen voltooid, klik ik op "Wijzigingen bewaren" (links bovenaan het scherm).   Deel dit artikel

 • Artikel
  Hoe kan ik de evolutie van een post sinds de aankoopdatum nagaan? 2 jaar geleden - maandag 4 september 2017

  In de portefeuille wordt altijd de koersvariatie sinds de laatste slotkoers weergegeven. 

  Om de prestatie van een post te kennen sinds de aankoopdatum, klik ik op "Details tonen". Zo kan ik zien hoe het effect is geëvolueerd sinds de aankoopdatum (op basis van de koers van de dag waarop ik het effect heb gekocht of de koers die ik zelf heb ingevoerd). In de onderste lijn vind ik de verschillende aankopen van het effect. 

   

  Deel dit artikel

 • Artikel
  Waarom verschijnen de effecten m.b.t. goud niet in mijn portefeuille? 2 jaar geleden - zondag 3 september 2017

  In mijn portefeuille kunnen heel wat effecten worden opgenomen, o.a. aandelen, obligaties, fondsen, ETF's (trackers), vastgoedcertificaten, gereglementeerde vastgoedvennootschappen. 

  Dus ook goudtrackers.

  Maar goudstaven en gouden munten vallen hier niet onder. 

  Om die effecten of enig ander effect dat niet van financiële aard is (huis, kunstwerk, collectie...) in mijn portefeuille op te nemen, klik ik op "Uw vermogen" (die ik net onder de portefeuille vind).   Deel dit artikel

 • Artikel
  Waar vind ik de dividenden terug? 2 jaar geleden - zaterdag 2 september 2017

  Ik klik op "Details tonen" en ontdek de verschillende data waarop ik het effect heb gekocht en de recentste beschikbare informatie rond het dividend. Ook kan ik zien wanneer het aandeel ex-coupon ging en wanneer het dividend wordt/werd uitgekeerd, alsook hoeveel het dividend bedraagt vóór belastingen.

   


  Voor informatie rond de toekomstige dividenden klik ik op "Meer details tonen". Daar vind ik allerlei belangrijke informatie rond het bedrijf in kwestie (enkel beschikbaar voor de aandelen die Test-Aankoop invest opvolgt).   Deel dit artikel

 • Artikel
  Waarom kan ik geen enkele aankoopdatum terugvinden? 2 jaar geleden - vrijdag 1 september 2017

  In de vorige versie van de portefeuilletool was het niet mogelijk om verschillende aankoopdata te vermelden.

  Bijgevolg kon voor de effecten uit de vorige versie van uw portefeuille geen datum worden voorzien (waardoor geen aankoopdatum verschijnt). 

   
  Om de gewenste datum te vermelden, klik ik op "Details bewerken". 
  U kunt de wijzigingen enkel opslaan als u een aankoopdatum heeft ingetikt.  Doet u dit niet, dan zal het veld dat hiervoor is voorzien, rood kleuren (zolang u geen datum intikt). Let op! De variatie die rechts verschijnt, blijft op dezelfde manier berekend als in de vorige versie van de portefeuille. Om enige verwarring te vermijden, dient u dus de werkelijke aankoopdatum van het effect in te voeren. 

   

  Deel dit artikel

;