Artikel

Fortis-schikking

5 maanden geleden - dinsdag 5 februari 2019
Nog geen vervroegde uitkering ontvangen?

Zowel meneer V.D. als zijn broer dienden in het kader van de Fortis-schikking vóór 31 december 2018 hun claimformulier in om in aanmerking te komen voor een vervroegde uitkering van 70% van de compensatie. Zijn broer ontving al een uitbetaling, meneer V.D. zelf niet. Hoe komt dit?

Uitbetalingen gebeuren in fases

Het aantal ontvangen claimformulieren was bijzonder groot waardoor de registratie, analyse en verwerking ervan niet voor alle formulieren op hetzelfde moment kon gebeuren. Eind december 2018 was al een deel van de claims verwerkt en werden er ook al vervroegde uitkeringen uitbetaald. Hebt u nog niets ontvangen, dan wil dat gewoon zeggen dat uw claim nog in verwerking is. De reden waarom dat in uw geval iets langer duurt, kan te wijten zijn aan diverse factoren, zoals het moment en de manier (online, per post, via een belangenverdedigingsorganisatie) waarop u uw formulier hebt ingediend, de complexiteit van uw dossier, enz. Eens uw claim verwerkt en aanvaard is, zult u daar schriftelijk van op de hoogte worden gebracht. Voorlopig hoeft u zich dus geen zorgen te maken. U zult aan het einde van het eerste kwartaal of aan het begin van het tweede kwartaal alsnog uw vervroegde uitkering ontvangen.

Wat als u nog geen claim hebt ingediend?

Als u op eender welk moment tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008 Fortis-aandelen had en u daar ook bewijsstukken van hebt, dan kunt u een schadevergoeding claimen. Ook wanneer de aandelen intussen verkocht werden. U kunt nog een claimformulier indienen tot en met 28 juli 2019. Het formulier is te vinden op de website www.forsettlement.com (online in te vullen of te downloaden), maar ook te verkrijgen via het callcenter (0800/268 32 of 02/557 59 00) of door te mailen naar forsettlement@computershare.com. U bent verplicht om dit formulier te gebruiken en naar de Claims Administrator (Computershare Investor Services PLC) te sturen, samen met de nodige bewijsstukken.

Deel dit artikel