De Test-Aankoop wereld:

Een team van experts tot uw dienst

Probeer het 1 maand gratis

Canon lanceert bod op I.R.I.S. (19/09/2012)

 

De Japanse reus zal binnenkort een overnamebod op het Belgische Iris lanceren tegen een prijs van 44,50 EUR per aandeel.

 

Canon had in juli 2009 al een belang van 17 % genomen in het kapitaal van Iris (scannen, beheren en archiveren van documenten), en dat tegen de prijs van maar liefst 70 EUR per aandeel, terwijl de koers indertijd rond de 43 EUR lag. Na een lange periode van investeren (opleiden commerciële teams van Canon, R&D, enz.) droeg het partnerschap inmiddels toch al ruim een jaar bij tot de winst en kon Canon al beschouwd worden als de grootste klant van Iris. De prijs die Canon biedt lijkt ons correct en gezien de reeds bestaande participatie van 17 % en de doorgedreven integratie van de oplossingen die worden aangeboden aan de klanten van beide groepen, lijkt een tegenbod ons weinig waarschijnlijk.

Canon stelde als voorwaarde voor het welslagen van de operatie dat het minstens 90 % van de aandelen + 1 aandeel wil binnenhalen, en als dat lukt, liet het ook al weten een uitkoopbod te zullen lanceren.

Als u ons aankoopadvies hebt opgevolgd in maart jongstleden, zult u over een periode van 6 maanden tijd een rendement van 50,6 % hebben opgestreken (dividend inbegrepen). We raden u aan op het bod in te gaan.

 

Koers op het moment van de analyse: 29,7 EUR

 

Het Belgisch informaticabedrijf Iris ontwikkelt systemen en levert diensten voor het scannen, beheren, archiveren en stockeren van documenten.

 

Heeft deze info u geholpen ? Vond u deze tekst interessant? Profiteer gedurende 1 maand gratis van nog meer dergelijke artikelen! Ontdek ook ons weekblad en maandblad, surf onbeperkt op onze site en doe een beroep op onze individuele hulpverlening.
VOOR GRATIS INFO GEDURENDE 1 MAAND: KLIK HIER
Error
Invest_CallToAction