Sint - Goedeleplein BE0003620318

Waarschuwing
Toevoegen aan portefeuille
212,00 EUR 22/09/2017 11:30 Brussel
0,00 % Wijziging sinds laatste afsluiting
144,0200 227,7500  52 weken min max
24,78 % Rendement 1 jaar
4,59 % Verwacht nettodividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Nieuws van de vastgoedcertificaten 2 maanden geleden - dinsdag 18 juli 2017
  Sint-Goedeleplein, Antares en Beaulieulaan.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Sint-Goedeleplein: nieuwe onderhuurder 3 maanden geleden - maandag 12 juni 2017
  Het in Brussel gelegen kantoorgebouw van het vastgoedcertificaat staat niet meer leeg. De Nationale Bank van België neemt er haar intrek.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Nog steeds geen koper voor het Brusselse kantoorgebouw van het vastgoedcertificaat Sint-Goedeleplein dat in januari 2016 in de etalage werd gezet 6 maanden geleden - maandag 20 maart 2017
  We wijzigen ons advies.

  Het mooie maar niet uitzonderlijk hoge couponrendement is o.i. onvoldoende om de risico te compenseren.
  Verkoop dus. Werk met een limietorder rond de huidige koerswaarde.


  Volledige leegstand

  Beurshuis Petercam, dat het volledige kantoorgebouw nog tot 31 maart 2022 huurt, fuseerde in 2015 met Bank Degroof, waardoor de gehuurde kantoorruimte overbodig werd. In november 2016 verliet Degroof Petercam dan ook het pand. Aangezien het huurcontract nog 5 jaar loopt, is Degroof Petercam verplicht de huur te blijven betalen, en om die reden dus ook op zoek naar een onderhuurder.

  Verkoop blijft op zich wachten

  Het feit dat het gebouw te koop staat en tegelijk kampt met volledige (huur)leegstand, is geen voordeel voor de aantrekkelijkheid en waarde ervan. Als Degroof Petercam erin slaagt een onderhuurder te vinden, zal dat de verkoop vergemakkelijken. Maar tot nu toe lijken er dus weinig gegadigden te zijn en is er voor zover we weten geen nieuws op beide fronten (onderverhuring en verkoop). 

   

  Verkoop uw certificaten ondanks fraaie coupon

  De coupon van 9,405 EUR netto, die uitbetaald werd op 10 februari, sloeg op boekjaar 2016 en kwam 7,9 % hoger uit dan het jaar ervoor. Aangezien de in het verleden toegekende huurkortingen wegvielen, stegen de huurinkomsten met 3,3 %. Bovendien daalden de intrestlasten en bleven grote renovatiekosten uit.
  Voor het huidige boekjaar tippen we op een iets hogere coupon (9,73 EUR netto) dankzij de indexatie van de huurgelden en de gedaalde rentelasten. Tegen de huidige koers levert dat een fraai rendement van 5,4 % netto op. Toch probeert u volgens ons maar beter uw certificaten te verkopen (als dat mogelijk is, want de verhandelbaarheid is erg laag). De netto liquidatiewaarde van het vastgoedcertificaat hangt immers sterk af van het vinden van een onderhuurder of het afsluiten van een nieuw huurcontract op lange termijn. Als er een langetermijnhuurder gevonden wordt, zou dat voor een positieve verrassing kunnen zorgen, maar zoals de zaken er nu voorstaan, zou de netto liquidatiewaarde best weleens lager kunnen liggen dan de huidige koers. 

   

  Koers op het moment van de analyse: 180 EUR

   

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Sint-Goedeleplein: geïnteresseerde koper(s) 1 jaar geleden - woensdag 22 juni 2016

  Het kantoorgebouw in het centrum van Brussel, dat in zijn geheel betrokken wordt door de bank Degroof Petercam, werd in januari officieel in de etalage gezet.

  Volgens de beheerders zouden een aantal kandidaat-kopers interesse hebben. Maar gezien de nog lopende onderhandelingen werd nog geen nieuwe informatie verstrekt.

   

  Hoewel de fusiegroep Degroof Petercam mogelijk het gebouw zal verlaten, blijft ze alvast wel het volledige gebouw op het Sint-Goedeleplein huren tot 31 maart 2022. Bij een verhuis zal het wellicht worden onderverhuurd.

   

  Hoewel het moeilijk is om de vereffeningswaarde van het certificaat in te schatten, gaan we ervan uit dat die toch minstens 160 EUR netto per certificaat zal bedragen. Vanuit die optiek mag u Sint-Goedeleplein in portefeuille houden.

   

  Het vastgoedcertificaat Sint-Goedeleplein keerde op 26 februari een nettocoupon uit (nr. 18) van 8,72 EUR. Dat was iets meer dan we hadden verwacht.

   

  Koers op het moment van de analyse: 161,10 EUR

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Sint-Goedeleplein: gebouw te koop 1 jaar geleden - woensdag 10 februari 2016

  Het vastgoedcertificaat Sint-Goedeleplein gaat de investeerdersmarkt aftoetsen met het oog op een verkoop van het gebouw.

  In principe verwachten we dat de verkoopprijs het mogelijk zal maken om in totaal een netto liquidatiebedrag uit te keren dat een pak hoger ligt dan de huidige beurskoers (135,02 EUR).
  We raden u dan ook aan om het certificaat te
  HOUDEN.

   

  Dit certificaat heeft betrekking op een kantoorgebouw in hartje Brussel, dat volledig verhuurd is aan beurshuis Petercam (sinds kort gefuseerd met Bank Degroof). De beheerders vroegen in juni vorig jaar al aan de certificaathouders hoe die aankeken tegen een verkoop van het gebouw, en ze kregen op die vraag een positief antwoord.

   

  Nu voegen de beheerders dus de daad bij het woord en hebben ze een vastgoedmakelaar gemandateerd met de verkoop, omdat ze van mening zijn dat de marktomstandigheden gunstig zijn. We vinden de timing van de aankondiging wel een beetje vreemd, aangezien over enkele weken het bedrag van de jaarlijkse coupon wordt bekendgemaakt, evenals de rekeningen over het voorbije boekjaar. Petercam zou geen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om op 1 april 2016 twee van de negen verdiepingen te verlaten, en blijft dus tot 31 maart 2022 het volledige gebouw huren.

   

  Koers op het moment van de analyse: 135,02 EUR

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Segment Kantoren
Maximumkoers afgelopen 12 maanden 227,75 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 144,02 EUR
ISIN-code BE0003620318
Beurs Brussel
Aantal bestaande aandelen 50.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 0,01 EUR
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 12
Website realestatecertificates.petercam.com

Prestaties (in euro)

Rendement 3 maanden -5,99 %
Rendement 6 maanden 19,09 %
Rendement 1 jaar 24,78 %
Rendement 5 jaar 14,15 %

Sleutelcijfers per certificaat

Laatste nettodividend 9,41 EUR
Volgende nettodividend 9,73 EUR
Bezettingsgraad 100,00 %

Beursgegevens

Verwacht nettodividendrendement 4,59 %
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en famille ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden