Analyse
Immo Mechelen City Center boekt beter dan verwachte resultaten 1 jaar geleden - woensdag 5 juli 2017
Is het vastgoedcertificaat een aankoop waard?

De eerste jaarresultaten komen iets hoger uit dan aanvankelijk geraamd in het prospectus, maar toch handhaven we ons verkoopadvies.
Als u op zoek bent naar een belegging in kantoorgebouwen, dan bent u volgens ons beter af met de gereglementeerde vastgoedvennootschap Befimmo.

 

Langlopende huurcontracten

Mechelen City Center is een kantoorgebouw met parking in de binnenstad van Mechelen. Het dateert van 2003 en biedt zowat 13.000 m² aan kantoorruimte. Ongeveer 95% van die ruimte is verhuurd, en het merendeel daarvan via langlopende huurcontracten. Zo is 84% nog tot 2031 verhuurd aan de federale overheid, en 6% nog tot 2023 aan de Vlaamse overheid. Daarnaast loopt er o.a. ook nog een huurcontract met KBC Corporate Banking (2,7% van de huuroppervlakte) dat eindigt op 2019.

 

Resultaten overtreffen de verwachtingen

Op 14 juni werd coupon nummer 1 uitbetaald. Die had uitzonderlijk betrekking op een verlengde periode van 17 maanden en was goed voor een bedrag van 69,8968 EUR netto. Dat is 1,8% hoger dan aanvankelijk geraamd werd in het prospectus, o.a. dankzij hogere huurinkomsten die de hogere kosten ruimschoots hebben gecompenseerd. Voor juni 2018 mikken we op een nettocoupon (over een periode van 12 maanden) in de buurt van de 48 EUR.

 

Koele minnaar

Ondanks het mooie couponrendement van zowat 5% en het feit dat het gebouw grotendeels verhuurd wordt aan kwalitatieve huurders op lange termijn, is de complexe fiscale structuur van het certificaat ongunstig voor de certificaathouders. Daarnaast is de verhandelbaarheid van het certificaat aan de lage kant, wat het risico verhoogt dat u het niet tegen een correcte prijs kunt aan- of verkopen. 

 

Koers op het moment van de analyse: 880,00 EUR

Deel dit artikel