Analyse
Lux-Airport: eindelijk weer coupon 2 jaar geleden - woensdag 25 mei 2016

Na 5 jaar betaalde het vastgoedcertificaat Lux-Airport (183 EUR) op 31 maart nog eens een coupon uit (nr. 12), die ook hoger is dan we hadden verwacht (6,82 EUR netto).

Lux-Airport heeft betrekking op kantoorgebouwen B en E van het European Bank & Business Center, een complex van 6 gebouwen dicht bij de luchthaven van Luxemburg.
Hoe dan ook, we raden u aan dit certificaat te verkopen en uw winst op zak te steken.
VERKOPEN.

 

Huursituatie sterk verbeterd

Na een periode van grote leegstand klom de bezettingsgraad van de twee gebouwen terug tot ±90% eind 2015. In februari jl. trad een nieuw 3/6/9-huurcontract in werking met Real Business (archiefruimte en restaurant). Deze huurder neemt de plaats in van Tipo Group (huur in januari verbroken). Op 31 augustus zal vermogensbeheerder Interinvest het complex definitief verlaten.

 

Koers overtreft netto liquidatiewaarde

Dankzij de fors verbeterde bezettingsgraad stegen de huurinkomsten in 2015 met 46,9%. Daarnaast werden diverse waardeverminderingen (deels) teruggenomen (o.a. op de gebouwen en op een schuldvordering na een akkoord met ex-huurder Sogecore). Daardoor kwam het beschikbare bedrag voor de couponuitkering een stuk hoger uit dan we hadden verwacht.

 

Als de huursituatie dit jaar verder ongewijzigd blijft, zou het netto couponbedrag volgend jaar kunnen oplopen tot ±10 EUR netto. Op 31/12 schatte de vastgoedexpert de waarde van de gebouwen 3,3% hoger in dan een jaar eerder. Op basis daarvan ramen we de netto liquidatiewaarde nu op ±165 EUR, een bedrag dat onder de beurskoers ligt. Die koers spurtte sinds ons speculatief koopadvies in mei 2015 al ruim 30% hoger.

 

We raden u aan om uw winst op zak te steken, ook doordat de beheerders het gebouw zonder toestemming van de certificaathouders mogen verkopen tussen 2014 en 2024 (al zijn hun intenties op dat vlak nog niet publiekelijk bekend).

 

Koers op het moment van de analyse: 183 EUR

 

Deel dit artikel