Analyse
Distri-Land: nieuw huurcontract 2 jaar geleden - dinsdag 29 maart 2016

Het vastgoedcertificaat Distri-Land pakte uit met een jaarrapport en vooruitzichten die sterker zijn dan gedacht.

Hoewel de geschatte waarde altijd nog wat potentieel kan verbergen, is het vastgoedcertificaat tegen de huidige koers (254 EUR) o.i. te duur gewaardeerd. De koers ligt immers fors boven de huidige schatting van de netto liquidatiewaarde. Het lijkt ons dan ook aangewezen om uw effecten te verkopen.
VERKOPEN.

 

Beter dan verwacht…

Op 18 februari betaalde Distri-Land een coupon (nr. 30) uit van 12,25 EUR netto, een stuk boven onze verwachtingen. De waarde van de resterende panden op 31 december 2015 werd door de vastgoedexpert ook bijna 12% hoger geschat ten opzichte van een jaar eerder, en dat ondanks de verkoop van het gebouw in Kuurne! Dit resulteert in een waarde van zowat 307 EUR per certificaat, of, indien het certificaat vereffend zou worden (liquidatiewaarde) naar schatting een bedrag tussen 187 en 191 EUR netto (na aftrek commissielonen, taksen, registratierechten, enz).

 

…en gunstige vooruitzichten

Er werd ook een nieuw huurcontract ondertekend (met ingang van 1 februari 2016) voor het pand dat Carpetland verlaten heeft in Montignies-sur-Sambre. De nieuwe huurder is DO Invest (fitnessketen Jims) en het gaat om een contract van 9 jaar. Ondanks de verkoop (in september 2015) van een pand in Kuurne dat goed was voor ±10% van de totale huuroppervlakte, zullen de totale huurinkomsten in 2016 wellicht toch met zo'n 7,7% stijgen. Alle panden zijn nog altijd volledig verhuurd (bezettingsgraad 100%).

 

De coupon die in februari 2017 zal worden uitbetaald, ramen we nu op zowat 13,15 EUR netto. Tenzij er hoge onderhoudskosten zouden opduiken, zal de stijging van de huurinkomsten en van de coupons in de verdere toekomst wellicht dezelfde tred aanhouden als het inflatiepeil.

 

Koers op het moment van de analyse: 254 EUR

 

Het vastgoedcertificaat Distri-Land houdt een relatief kleine portefeuille aan met baanwinkels op een achttal locaties in Vlaanderen en Wallonië.

 

Deel dit artikel