Analyse
Sint-Goedeleplein: gebouw te koop 2 jaar geleden - woensdag 10 februari 2016

Het vastgoedcertificaat Sint-Goedeleplein gaat de investeerdersmarkt aftoetsen met het oog op een verkoop van het gebouw.

In principe verwachten we dat de verkoopprijs het mogelijk zal maken om in totaal een netto liquidatiebedrag uit te keren dat een pak hoger ligt dan de huidige beurskoers (135,02 EUR).
We raden u dan ook aan om het certificaat te
HOUDEN.

 

Dit certificaat heeft betrekking op een kantoorgebouw in hartje Brussel, dat volledig verhuurd is aan beurshuis Petercam (sinds kort gefuseerd met Bank Degroof). De beheerders vroegen in juni vorig jaar al aan de certificaathouders hoe die aankeken tegen een verkoop van het gebouw, en ze kregen op die vraag een positief antwoord.

 

Nu voegen de beheerders dus de daad bij het woord en hebben ze een vastgoedmakelaar gemandateerd met de verkoop, omdat ze van mening zijn dat de marktomstandigheden gunstig zijn. We vinden de timing van de aankondiging wel een beetje vreemd, aangezien over enkele weken het bedrag van de jaarlijkse coupon wordt bekendgemaakt, evenals de rekeningen over het voorbije boekjaar. Petercam zou geen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om op 1 april 2016 twee van de negen verdiepingen te verlaten, en blijft dus tot 31 maart 2022 het volledige gebouw huren.

 

Koers op het moment van de analyse: 135,02 EUR

 

Deel dit artikel