Analyse
ZĂ©nobe Gramme: nieuwe verhuringen 3 jaar geleden - dinsdag 28 juli 2015

Het Luikse vastgoedcomplex Zénobe Gramme heeft nieuwe huurcontracten kunnen afsluiten maar moet wel enkele renovatiewerken uitvoeren.

De huursituatie is dus nog steeds precair. Het bedrag van de toekomstige coupons is zeer onzeker maar de koers lijkt lager te liggen dan de netto-liquidatiewaarde. Risicobewuste beleggers mogen:
HOUDEN.

 

Zénobe heeft de voorbije maanden maar liefst 3 nieuwe huurovereenkomsten afgesloten:
– Zo ondertekende het een overeenkomst van het type 6/9 jaar met HR-dienstverlener Mensura Support vanaf 15 april voor een ruimte in gebouw D.
– De resterende oppervlakte in gebouw D zal via een overeenkomst 3/6/9 jaar vanaf 1 september verhuurd worden aan recruteringsbureau Talentus.
– Belangrijker is dat vanaf 1 juli RTL Belgium een aanzienlijke oppervlakte huurt in gebouw H. Door deze nieuwe verhuringen zal Zénobe Gramme renovatiewerken moeten uitvoeren.

 

Door deze nieuwe huurcontracten zullen vanaf 1 september 2015 de huurinkomsten op jaarbasis zo’n 6,5 % stijgen. Maar de bijhorende renovatiewerken komen echter overeen met zo’n 2 jaar huur voor die 3 nieuwe contracten.

 

Voor het effect op de coupon valt het af te wachten hoe de kosten in de boeken zullen worden opgenomen. Dankzij de nieuwe contracten zal de bezettingsgraad met ongeveer 6% toenemen tot zo’n 87 % op 1 september 2015. Maar Eind augustus 2015 verlaat de Regie der Gebouwen namelijk het complex (goed voor 12 % van de totale oppervlakte). En in 2016 vervallen bovendien nog eens 33 % van de huurcontracten.

 

Koers op het moment van de analyse: 117 EUR

 

Deel dit artikel