Analyse
Basilix: gebouw verkocht 3 jaar geleden - donderdag 23 juli 2015

De beheerders van het vastgoedcertificaat Basilix hebben een akkoord gesloten met het Franse vastgoedfonds Primonial voor de verkoop van het winkelcentrum.

Vanwege de onzekerheden en het feit dat de terugbetalingen nog enige tijd op zich kunnen laten wachten zouden we het certificaat boven 380 EUR
VERKOPEN.

 

Faire prijs, maar opschortende voorwaarden

De totale prijs voor de overdracht bedraagt 64,8 miljoen euro en ligt uiteindelijk dichtbij de waarde van de laatste expertenschatting van 12 september 2014. Gezien de noodzaak om zwaar te investeren in renovatie en de onzekerheid door de mogelijke komst van een nieuw Brussels winkelcentrum (NEO), lijkt ons de beslissing om te verkopen een verstandige keuze en is de bekomen prijs volgens ons redelijk.

 

Wel is de verkoop nog aan enkele niet nader genoemde opschortende voorwaarden verbonden. Mogelijk gaat het om een akkoord met de fiscus over te betalen belastingen bij de overdracht en een goedkeuring van de overdracht door de Brusselse milieudienst i.v.m. het tankstation op de site van het shoppingcentrum.

 

Hoeveel kunnen certificaathouders verwachten?

Rekening houdend met de huren en kosten over bijna één jaar (boekjaar eindigt op 12/09), de te betalen schadevergoeding door ex-huurder C&A (nog te bepalen), de terugbetaling van de lening aangegaan om de kosten van de dakwerken uit 2012 te financieren en de kosten voor de vervroegde aflossing van die lening, ramen we de totale liquidatiewaarde op zo’n 380 EUR netto, of zelfs een ietsje meer, afhankelijk van het tijdstip van de afronding van de transactie en het uiteindelijke schadevergoedingsbedrag dat C&A moet ophoesten.

 

Het totale liquidatiebedrag zal in één of wellicht meerdere coupons uitbetaald worden.

 

Koers op het moment van analyse: 389,85 EUR

 

Deel dit artikel