Analyse
Kortrijk Ring Shopping: biedingen lager dan verwacht 3 jaar geleden - woensdag 5 november 2014

Er zijn verschillende biedingen gedaan op het winkelcentrum maar de verwachte liquidatiewaarde van het vastgoedcertificaat ligt lager dan vooropgesteld.

Het door de beheerders vooropgestelde netto liquidatiebedrag ligt enigszins onder onze schatting.
U mag het certificaat HOUDEN.

 

Kandidaat-kopers

In mei werd een oproep voor biedingen op het gebouw gelanceerd. Intussen hebben de beheerders bindende offertes ontvangen, waardoor de verkoop binnen de 3 à 6 maanden rond zou moeten zijn. Wel moeten nog een aantal niet nader vermelde voorwaarden vervuld worden. Wie de kandidaat-kopers zijn, werd niet bekend gemaakt.

 

Een logische koper is evenwel de openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap Wereldhave Belgium, die al 16,2 % van de certificaten in handen heeft en onlangs ook al een aanpalend gedeelte van het winkelcentrum kocht dat niet onder het vastgoedcertificaat valt. Namen van andere gegadigden die circuleren zijn CBRG Global Investors en AG Real Estate.

 

Lager dan verwacht

Op basis van de ontvangen offertes ramen de beheerders de liquidatiewaarde per certificaat op circa 660 EUR bruto of 500 EUR netto. In tegenstelling tot onze verwachtingen is er blijkbaar geen echte biedstrijd losgebarsten die de verkoopprijs kon opvoeren. Het door de beheerders vooropgestelde netto liquidatiebedrag ligt dan ook enigszins onder onze schatting (inclusief lopende intresten) van zo’n 540 à 550 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 514 EUR

 

Deel dit artikel