Analyse
Kortrijk Ring Shopping: in een stroomversnelling 4 jaar geleden - woensdag 11 december 2013

De aftelling is begonnen. We verwachten voorzichtig een opbrengst van de liquidatie rond de 650 EUR bruto of ±490 EUR netto.

Daar komt nog een bijna volledige coupon bij (±25 EUR netto). Gezien de interesse van verschillende kandidaten mogen we op meer hopen. Door de sterke koersstijging verlagen we ons advies.
SPECULATIEF HOUDEN.

 

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van certificaathouders op 28 november (50,9 % van de effecten waren vertegenwoordigd) is het voorstel om de looptijd van het certificaat met 2 jaar te verlengen (tot 31/12/2015) door een grote meerderheid (77,8 %) weggestemd. Dat betekent dat het gebouw nu binnen de 3 jaar (vóór 31/12/2016) dient verkocht te worden en het certificaat geliquideerd wordt.

 

Er waren drie grote groepen van certificaathouders aanwezig waaronder de bevak Wereldhave Belgium (16,2 % van effecten) die tegen de verlenging hebben gestemd. De interesse in de verwerving van het gebouw is daar niet vreemd aan. De neen-stem van de groep Baltisse (23,1 %) is moeilijker te plaatsen. Wellicht wil deze snel een mooie meerwaarde boeken. C+F Immo Rente (fonds van Bank Delen, 10,8 %) is de enige grote certificaathouder die voor heeft gestemd.

 

Volgens ons was het beter geweest om het verlengingsvoorstel van de beheerders te aanvaarden. Het gebouw is immers nog steeds maar voor ±88 % verhuurd en de shopping zit nog in een herstelperiode. Toch lijkt ze op het goede spoor na de aanzienlijke stijging van het aantal bezoekers.

 

Koers op het moment van de analyse: 516,06 EUR

 

Deel dit artikel