Analyse
Britse aandelenfondsen: blijven mikken op SISF UK Opportunities? 3 jaar geleden - woensdag 29 oktober 2014

Het beleggingsfonds SISF UK Opportunities EUR A (dat we aanraden) doet het minder goed dan zijn referentie-index. Hoe dit verschil verklaren?

Het SISF UK Opportunities EUR-fonds is een actief beheerd beleggingsfonds waarbij er sterk afgeweken wordt van de klassieke index. Dat heeft zijn voordelen en nadelen. Wij denken dat het fonds in staat zal blijven om meerwaarde te creëren voor de aandeelhouder. Een tijdelijk mindere gang van zaken die we in dit geval dan ook eerder zien als een koopgelegenheid. U mag het beleggingsfonds nog steeds kopen.

 

Industriële bedrijven

De voorbije zes maanden viel SISF UK Opportunities met 6 % terug terwijl de Britse beurs er in euro met 1 % op vooruit ging en het concurrerende fonds van Invesco slechts 1 % verloor. In het verleden slaagde het SISF-fonds er wel in om gevoelig beter te presteren.

 

De mindere prestatie door SISF komt vooral door de grote plaats die de beheerder toebedeelt aan industriële bedrijven zoals Melrose Industries (-7 %) en Premier Farnell (-14 %). Als ook steraandelen zoals GlaxoSmithKline (-4 %) en BP (-4 %) het vervolgens niet zo goed doen, dan ontsnapt het fonds niet aan de rode cijfers.

 

Vertrouwen

We blijven echter ons vertrouwen in het fonds behouden. Niet alleen slaagde het beheerteam er in het verleden telkens in om periodes van ondermaatse prestaties te counteren, ook de huidige sectorweging in het fonds bevalt ons. Zo wordt meer dan gemiddeld belegd in farma en krijgt een koopwaardig aandeel als Sage Group een prominente plaats in de portefeuille. Dat kunnen we enkel maar toejuichen. Ook het feit dat er minder dan gemiddeld belegd wordt in de sector van grondstoffen stemt ons tevreden.

 

Deel dit artikel