Analyse
Waarom Robeco Global Consumer Trends Equities verkopen? 4 jaar geleden - woensdag 16 oktober 2013

Het fonds heeft 4 sterren en een prestatie-indicator van 111 en toch raden we u aan het te verkopen. Waarom?

Robeco Global Consumer Trends Equities is een uitstekend beheerd fonds in zijn categorie.
We zijn echter van oordeel dat voeding en drank tegen de huidige beurskoersen meer potentieel bieden en bovendien minder volatiel zijn.
We zijn dan ook koper van de aandelenfondsen

KBC Equity Fund Food & Personal Products

SSgA Consumer Staples Index Equity Fund

 

De cijfers voor het fonds Robeco Global Consumer Trends Equities (zichtbaar voor elk fonds via onze selector) onderstrepen de kwaliteit van het beheer. Een vermelding van 4 sterren en een score van 111 (de referentie-index noteert per definitie aan een score van 1000) geven immers aan dat de beheerder op voldoende regelmatige basis sterker presteert dan de markt waarin hij belegt. We baseren ons hiervoor op de behaalde rendementen van de afgelopen vijf jaar, de regelmaat van die prestaties, maar ook op de risico's die de beheerder in deze periode neemt. 

 

Ondanks al deze kwaliteiten raden we u toch aan te verkopen. Dit heeft alles te maken met de samenstelling van de portefeuille van het fonds. De beheerder mikt volgens ons op het verkeerde segment van de consumptiegoederen. We verkiezen voor het ogenblik fondsen die in dagdagelijkse gebruiksgoederen (zoals voeding en drank) beleggen in plaats van fondsen die hun focus leggen op duurzame goederen (zoals auto's en bruingoed) en internetgerelateerde consumententrends (zoals Facebook en LinkedIn). Die laatste subsector is de natuurlijke zwemvijver van het Robeco-fonds.

 

Deel dit artikel