Analyse
Centea is Crelan geworden: hoe zit het met de fondsen? 4 jaar geleden - donderdag 19 september 2013

Na de overname van Centea door Landbouwkrediet werd de fusiebank in april omgedoopt tot Crelan. Dit heeft dan ook gevolgen voor de fondsen.

Kwaliteit ten spijt

Het Centea-fondsenaanbod is nooit groot geweest. Maar enkele gemengde fondsen, zoals Centea Fund Defensive en Centea Fund Mix, behoorden door hun regelmaat in prestaties en behaalde rendementen tot de betere fondsen in hun respectieve beleggingscategorieën.

Die intrinsieke kwaliteiten ten spijt worden ze niet langer actief gecommercialiseerd door de nieuwe bazen. Gemikt wordt op de Crelan-fondsen en op enkele partnerfondsen. Dat betekent dat u de Centea-fondsen enkel nog kunt verkopen en dus niet langer aan- of bijkopen.

 

Zitten blijven

Bent u eigenaar van een Centea-fonds, blijf dan tot nader order op uw stukken zitten, met uitzondering van het zwakke Centea New Economy. Zolang de fondsen groot genoeg blijven, blijven hun jaarlijkse kosten laag genoeg om als goede huisvader beheerd te kunnen worden

 

KBC

Klanten van KBC zullen vanaf 1 januari 2014 bewaarloon betalen op hun Centea-fondsen. Een switch van zo’n fondsen naar een andere instelling die geen bewaarloon aanrekent kan dan ook lonen. Wordt vervolgd.

 

Deel dit artikel