Analyse
Amundi: prestatievergoeding? 5 jaar geleden - donderdag 11 juli 2013

Amundi Funds Equity Greater China is van plan een prestatievergoeding ter waarde van 20 % aan te rekenen. Maar wat houdt dit precies in?

Concreet

Sinds 3 juni 2013 heeft Amundi beslist om een prestatievergoeding van 20 % op het fonds Amundi Funds Equity Greater China aan te rekenen. Concreet betekent dit dat wanneer Amundi er op een bepaald jaar in slaagt een rendement te boeken dat hoger ligt dan dat van de referentieindex van het fonds (de Chinese aandelenindex MSCI AC Golden Dragon), het een commissie mag inhouden van 20 % van het extra rendement dat werd geboekt.

 

Voorbeeld:

Als het fonds over een jaar een rendement boekt van 15 % terwijl de index slechts 10 % in waarde is toegenomen dan kan Amundi een commissie van 20 % op het verschil namelijk 5 % aanrekenen. Deze vergoeding zal dan goed zijn voor 1 %.

 

Indirect

Amundi Funds Equity Greater China trek de vergoeding direct af van de inventariswaarde. Op uw afrekening zal u dus niet zien dat die is afgetrokken maar u zal ze weldegelijk indirect moeten ophoesten. De vergoeding zal immers wel een effect hebben op de waarde van het fonds en zijn rendement. Dezelfde prestatievergoeding bestaat ook voor andere fondsen van Amundi (ze schommelt tussen 15 en 20 % al naargelang het fonds).

 

Hoe dan ook, we houden rekening met dit type vergoeding om de fondsen die we opvolgen, te evalueren.

 

Deel dit artikel