Analyse
Onze fondsenportefeuilles 5 jaar geleden - dinsdag 18 juni 2013

Rendement van 17 % op een jaar tijd!

Onze portefeuille met een beleggingshorizon van 10 jaar en een neutraal risicoprofiel was eind mei goed voor een jaarlijks rendement van: 
17 % op 1 jaar 
8 % op 3 jaar 
5,1 % op 5 jaar 
8,7 % op 10 jaar.

In mei won de portefeuille 1,9 %.
We voerden geen veranderingen door.

 

VS interessant

De hoofdmoot van al onze portefeuilles wordt ingenomen door de fondsen in Amerikaanse aandelen. Afhankelijk van uw beleggingshorizon en risicoprofiel mag u er tot een derde van uw portefeuille aan wijden.
Het land van Uncle Sam kan rekenen op een dynamische, aantrekkende economie, en dat ondanks het aanhalen van de fiscale teugels. Wall Street bevat daarnaast ook heel wat interessante bedrijven die – gemiddeld gezien – goedkoop gewaardeerd zijn. En op korte termijn zien we de Amerikaanse dollar een deel van zijn onderwaardering wegwerken tegenover de euro.
Het aantal fondsen die uitsluitend in Amerikaanse aandelen beleggen, is enorm, de verschillen onderling vaak ook. Zo nemen sommige ‘Amerika’-fondsen zelfs een aardig aantal Canadese aandelen op zak. U kunt best op onze favorieten mikken. Zij hebben al bewezen hun mannetje te staan op het vlak van risicogewogen prestaties en kosten en beschikken over een portefeuille met potentieel.

 

Eurozone buiten

Een fondsenportefeuille samenstellen, is van in het begin keuzes maken. Dat houdt in dat u ook moet weten waar u niet in moet beleggen. Zo vermijden we de meeste beurzen in Europa omdat ze correct gewaardeerd of zelfs duur (zoals België, Italië en Portugal) zijn. Rekening houdend met het te verwachten rendement en met het risico van de belegging zorgt de op-name van zo’n type fonds niet voor extra spreiding of een meerwaarde in onze portefeuilles.

Deel dit artikel