Analyse
Onze neutrale portefeuille op 10 jaar: +14 % in een jaar! 5 jaar geleden - vrijdag 14 december 2012

Onze neutrale portefeuille op 10 jaar klom in november 1,2 % hoger, ondanks de erg aarzelende beurscontext. De vooruitgang op jaarbasis bedraagt nu 14,1 %, op 10 jaar 7,7 %. Twee nieuwe fondsen met veelbelovende rendementskansen maken hun intrede in onze selectie.

Raadpleeg onze neutrale portefeuille op 10 jaar, en onze andere voorstellen, voor andere duurtijden en andere risicoprofielen, in onze strategie. 

Voor uw beleggingen in euro, kies voor een gulle spaarrekening. 

 

Het gedeelte « obligaties » van de portefeuille bevat ondermeer :

– Canadese dollar (CAD).

De economie blijft er op toerental en het financiële plaatje van het grondstoffenland is om jaloers op te zijn. Koppel dat aan de gezonde financiële sector (geen enkele bank vroeg om overheidssteun) en u hebt een interessante belegging.

– Deense kroon (DKK).

Denemarken, een van de rijkste landen ter wereld, pronkt met de hoogste kredietwaardigheidrating (AAA), heeft relatief weinig schulden en kende geen noemenswaardige banken- en vastgoedcrisis. Defensieve belegging.

– Zweedse kroon (SEK).

Het land kan stevige financiën voorleggen en de kroon is nog altijd ondergewaardeerd in euro.

– Zwitserse frank (CHF).

Stabiel, defensief karakter. Omdat de koersen van andere munten sterk gestegen zijn tegenover de euro is de alpenmunt relatief aantrekkelijk geworden. Daarnaast daalden de rentevoeten zowat overal waardoor de lage rente die obligaties in CHF sowieso bieden relatief aantrekkelijker worden.

 

Nieuwe posten in het gedeelte “aandelen” van de portefeuille

– Onder de Chinese aandelenfondsen

GAM Star China Equity USD slaagt er niet alleen in om regelmatig beter te doen dan zijn index, we zijn vooral onder de indruk van de beleggingen in de portefeuille, gericht op de binnen-landse markt. Het fonds wordt actief aangeboden bij BinckBank (1 % in-stapkosten) en bij Keytrade Bank (9,95 euro instapkosten maar u moet voor minimaal 10.000 dollar kopen).

– Bij de Braziliaanse aandelenfondsen

BNY Mellon Brazil Equity Euro staat nu ook op schap bij BinckBank (1 % instapkosten) en daar zijn we helemaal niet rouwig om.

 

Deel dit artikel