Analyse
Obligatiereus Pimco in Belgiƫ 5 jaar geleden - woensdag 24 oktober 2012

Sinds vorige maand bieden Keytrade Bank en – vooral – Deutsche Bank beleggingsfondsen aan van de Amerikaanse obligatiekoning PIMCO. Dat is goed nieuws.

Welkom

In de Verenigde Staten is er op aandelenvlak de eeuwige rivaliteit tussen Vanguard en Fidelity Investments (Peter Lynch). Op obligatievlak steekt Pacific Investment Management (Pimco) er wat reputatie betreft bovenuit. Pimco is de grootste beheerder van obligatiefondsen ter wereld. Het vlaggenschip, Total Return Bond Fund, is maar liefst 214 miljard euro groot. Ter vergelijking, Carmignac Patrimoine A, het grootste fonds op onze markt, heeft ‘slechts’ 28 miljard in beheer.
PIMCO vroeg en kreeg groen licht van onze toezichthouder FSMA om hun waren aan de belegger te brengen. Voorlopig gebeurt dat bij Deutsche Bank en bij Keytrade Bank. Deutsche Bank biedt 13 fondsen, goed voor 33 soorten aan tegen 1 %. Keytrade Bank houdt het voorlopig bij zeven stuks aan 9,95 euro in- en uitstapkosten, met een beleggingsvereiste van 300 euro of dollar.

 

Goed om te weten

PIMCO-fondsen vallen vaak op door hun goede risicogewogen prestaties. Maar er wordt meestal vergeleken met de Amerikaanse fondsen die vaak institutioneel zijn en lagere kosten met zich meedragen. De Luxemburgse PIMCO Global Investor Series die u bij ons kunt kopen zijn duurder waardoor het rendement lager (kan) liggen. Zo is de totale kostenratio van het Amerikaanse Total Return Bond Fund 0,46 %, terwijl die van de GIS-versie 0,85 % bedraagt.
Voor zes van de zeven fondsen aangeboden door Keytrade Bank en 12 van de 33 bij Deutsche Bank wordt elk wisselkoersrisico in euro afgedekt. Dat heeft een impact op het gelopen risico en het te verwachten rendement. Omdat zo’n wisselkoersafdekking geld kost en we de dollar op korte termijn niet lager zien gaan, raden we u aan om te kiezen voor de versie in dollar.

 

Deel dit artikel