Analyse
Uw fondsenportefeuilles aanpassen! 6 jaar geleden - vrijdag 13 juli 2012

Alle aandelenposten uit onze portefeuilles gingen hoger in juni.

Aandelen boven in juni

Vorige maand bleek nog maar eens dat het aanhouden van zowel aandelen als obligaties in een portefeuille nuttig kan zijn. Terwijl in mei de obligaties het verlies van de aandelen moesten compenseren, zorgden diezelfde aandelen voor de verandering eens voor de winsten vorige maand. Met uitzondering van de Chinese aandelen gingen alle aandelenposten uit de portefeuille hoger in juni. Topper was de post Zweedse aandelen die hoger ging nadat enkele steraandelen zoals H&M en Nordea de beurs van Stockholm op sleeptouw namen.

 

De aandelenposten die we in de portefeuille opnemen, zijn een combinatie van meerdere factoren: goede economische vooruitzichten, beurs met potentieel, risico, fondsenaanbod en bijdrage van de post tot een betere portefeuilleverdeling. In dat opzicht vermijdt u beter de fondsen in aandelen uit de eurozone. Waarom zou u immers beleggen in een regio die slechte economische prestaties kan voorleggen en waarbij de crisis het achterste van de tong nog niet heeft laten zien?

 

Cash aan de zijkant

In het vastrentende gedeelte van de portefeuille gaat veel aandacht naar de post ‘EUR’. Vul die post in eerste instantie op met een hoogrentend spaarboekje. Raadpleeg de beste actuele voorwaarden

 

Selectieverandering

Rabobank.be trakteert de belegger op de muntklasse in euro van het door ons aangeraden JPMorgan-fonds in Braziliaanse aandelen. Voortaan nemen we JPMorgan Brazil Equity A EUR dan ook op in onze koopselectie. Het fonds wordt op krek dezelfde manier beheerd als de versie uitgedrukt in Amerikaanse dollar, met als enige verschilpunt de munt van uitgifte. Het USD-fonds bestaat bijna vijf jaar en slaagt erin om beter te doen dan de Braziliaanse beurs, en dat zonder risicovoller te zijn. Leuk om te weten, is dat Rabobank.be geen instapkosten en jaarlijks bewaarloon aanrekent.

 

Deel dit artikel