Analyse
ING (L) Renta Fund herstructureert 7 jaar geleden - donderdag 9 juni 2011

ING tovert mijn fonds in Zweedse obligaties om tot een in euro. En nu?

De beslissing van ING Investment Management om o.a. het mes te zetten in de vele obligatiefondsen van het huis kunnen op weinig bijval rekenen bij onze lezers. Dat hoeft niet te verbazen want onder de slachtoffers steken ING (L) Renta Fund II DKK (Deense kroon), ING (L) Renta Fund II SEK (Zweedse kroon) en ING (L) Renta Fund II CAD (Canadese dollar). Die koopwaardige fondsen kregen ook een plaats in onze portefeuilles op maat

Talrijk waren dan ook de vragen en reacties op de aangekondigde fusieoperaties van 17 juni.

Wijzigingen en advies

Zowel ING (L) Renta Fund II DKK als ING (L) Renta Fund II SEK worden geabsorbeerd door ING (L) Renta Fund EURO. Dat fonds mikt vooral op overheidsobligaties of aanverwanten in euro en bevat geen obligaties in kronen.

Verkopen. U krijgt een andere belegging. Weg is de defensieve sterkte van de Deense kroon en het muntpotentieel van de Zweedse kroon. Ook zijn we op dit moment geen koper van fondsen in klassieke obligaties in euro. De kans dat de obligatierentes in de eurozone zullen stijgen is groot en dat zal wegen op de portefeuilles.

Aandeelhouders van ING (L) Renta Fund II CAD verkrijgen met ING (L) Renta Fund World USD een relatief nieuwe muntklasse van een al bestaand fonds in wereldwijde obligaties.

Verkopen. Het fonds bevat slechts enkele procenten obligaties in CAD en heeft dus weinig uitstaans met ING (L) Renta Fund II CAD. Ook verkiezen we het gemak (geen wisselkoerskosten) van de eurovariant boven dat van de muntklasse USD.


Deel dit artikel