Analyse
Naamswijziging Fund Savings Plan 7 jaar geleden - donderdag 21 april 2011

De onlinebank Keytrade Bank heeft de naam van haar spaarplan in beleggingsfondsen gewijzigd. Het product en het aanbod blijven evenwel onveranderd. We blijven positief tegenover het aanbod.

Naamswijziging

Keytrade Bank biedt sinds midden juli 2009 de mogelijkheid om te beleggen in zijn spaarplan, het Fund Savings Plan. Via dit plan kan men op zelf te bepalen regelmatige tijdstippen, kosteloos beleggen in een door Keytrade uitgekozen assortiment van beleggingsfondsen. Maar om het spaarplan beter te laten aansluiten bij de verschillende beleggingsmogelijkheden, heeft Keytrade Bank nu de naam veranderd in het Fund Investment Plan.

 

Aanbod

Aan het productaanbod zelf verandert er evenwel niets. U kunt reeds in het spaarplan stappen vanaf 25 EUR per storting. Deze stortingen gebeuren volgens de periode die u zelf hebt gekozen (maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks). De fondsaankopen vinden telkens pas de vijfde werkdag van de maand plaats. U hebt de keuze uit twintig door Keytrade Bank geselecteerde aandelen-, obligatie- en thesauriefondsen van twaalf beheerders waaronder Carmignac Gestion, Fidelity International en BlackRock Investments. U kiest dus zelf naar welke fondsen uw centen gaan.

 

Keytrade Bank rekent geen instapkosten, uitstapkosten (behalve de wettelijke beurstaksen) of bewaarloon aan. U betaalt alleen een vaste uitstapkosten van 9,95 EUR per fonds indien u beslist het fonds definitief stop te zetten binnen de eerste vijf jaar. Deze kost is dezelfde als wanneer u het fonds rechtstreeks zou aankopen via Keytrade Bank.

 

Onze mening

Het spaarplan is een ideale manier om op een gedisciplineerde manier een spaarpot op te bouwen voor de lange termijn. U hoeft niet meteen grote bedragen vrij te maken en kan op een regelmatige basis met een bescheiden bedrag kosteloos in aandelen en obligaties beleggen. U mag zelf de fondsen kiezen en we raden aan om fondsen met potentieel te kiezen die bij uw risicoprofiel en tijdshorizon passen. Het grote nadeel, vinden we, is de beperkte fondsenkeuze. Het is spijtig dat Keytrade Bank niet zijn gehele aanbod openstelt voor het spaarplan, hoewel er wel enkele goede fondsen worden aangeboden zoals Carmignac Patrimoine (internationaal gediversifieerde aandelen- en obligatiefonds voor neutraal profiel).

 

Deel dit artikel