Analyse
KBC Equity Generation Y fusioneert met KBC Equity Millennium 7 jaar geleden - woensdag 16 februari 2011

KBC herschikt het fondsenaanbod en één van de slachtoffers is KBC Equity Generation Y. Het wereldwijde aandelenfonds fusioneert met KBC Equity Millennium.

KBC Equity Millennium is ook een wereldwijd beleggend fonds, maar met een bredere beleggingspolitiek. Een spijtige zaak voor de betrokken beleggers vinden we. Generation Y-compartiment was een van de beste keuzes in die categorie, maar het Millennium-compartiment daarentegen valt op omwille van zijn… middelmatigheid.

 

De reden van de fusie is, dixit KBC, “de aandeelhouders betere beleggingsopportuniteiten aan te bieden ten gevolge van een grotere groepering van kapitaal binnen één compartiment”. Dat zou kunnen leiden tot relatief minder kosten en grotere spreidingsmogelijkheden. In dit geval zien de aandeelhouders een uitstekend fonds opgeofferd worden om plaats te ruimen voor een fonds dat sinds de oprichting in 1999 nog niet veel soeps heeft gebracht. Over welke “betere beleggingsopportuniteiten” KBC het dan ook heeft, hebben we er op dit moment het gissen naar.

 

De verkregen aandelen in KBC Equity Millennium mag u dan ook verkopen.

 

Deel dit artikel