Analyse
Portefeuilles op maat 7 jaar geleden - donderdag 9 december 2010

Obligatiefondsen in Deense kroon doen hun intrede in onze defensieve portefeuilles.

 

Welkom Deense kroon

We voeren een wijziging door in onze portefeuilles. In de defensieve portefeuille op tien jaar verkopen we 5 % van onze positie in vastrentende beleggingen in euro (EUR) en kopen we 5 % obligaties in Deense kroon (DKK) aan. De Deense economie kan immers betere economische papieren voorleggen dan de eurozone. Daarnaast ligt het rendement op staatsemissies in Deense kroon nu iets hoger dan dat op Duitse en Franse staatsobligaties. Enkele maanden geleden was dat nog omgekeerd. De huidige rentevergoeding vinden we voldoende om die belegging interessant te maken.

 

Een defensieve inruil met het oog op een verdere spreiding van enkele portefeuilles dus. ING (L) Renta Fund II Danske Krone en KBC Renta Decarenta mogen gekocht worden. Beide beleggen quasi uitsluitend in Deense staatsobligaties.

 

Vastrentend in euro

Voor de post vastrentende beleggingen in euro (EUR) blijven we mikken op het hoogrentende spaarboekje. In afwachting van een verdere belegging in de financiële markten trekken we de kaart van die risicoloze en vlot verhandelbare belegging in euro.

 

Risicoschuwende beleggers mogen dan weer aankloppen bij de inflatiegelinkte obligaties voor de post ‘EUR’. Die categorie had het, net als alle obligatiefondsen in euro, de afgelopen maand niet onder de markt en verloor gemiddeld 2,2 %. De obligaties in de portefeuilles van de fondsen blijven goedkoop gewaardeerd en de categorie blijft dan ook koopwaardig.

 

Raadpleeg onze portefeuillestrategie

 

Ontdek de fondsen die wij aanraden via onze selector

 

Deel dit artikel