Analyse
Wereldwijde aandelen in vorm in september 7 jaar geleden - donderdag 14 oktober 2010

Ondanks de blijvende vraagtekens over de wereldwijde economische gang van zaken gingen aandelen vlotjes hoger in september.

Geen betere categorie om aan te tonen dat de aandelen hoger postvatten in september dan die van de wereldwijde aandelen. De fondsen die mikken op die sterk gespreide categorie klommen gemiddeld 2,6 % hoger. Enkele deden het een pak beter dan gemiddeld. Zo zagen we KBC Equity Generation Y (BE0171040299, kopen) 5,2 % hoger spurten onder impuls van Apple (+8,7%) en videogamesproducent Vivendi (+8,9 %). Die bedrijven werden stuk voor stuk beloond omwille van hun goede resultaten. Ook Aphilion Q² Equities (+5,1 %, houden) leverde puik werk. Met dank aan staaldraadfabrikant en aandeel in vorm Bekaert (+21 %). Ook de Zwitserse horlogemaker The Swatch Group (+9,3 %) liet zich niet onbetuigd dankzij een sterk halfjaarrapport.

Ondanks de economische vraagtekens trokken de beleggers zich vooral op aan enkele positieve nieuwtjes zoals de sterke Duitse economie, de aanhoudende Chinese vraag naar grondstoffen en de in het algemeen uitstekende bedrijfsresultaten.

Onze mening

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om een gespreide aandelenportefeuille uit te bouwen, dan kunt u terecht bij de fondsen die wereldwijd beleggen in aandelen. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar enkele uitstekend beheerde fondsen:
– Carmignac Investissement A (FR00100148981, zowat overal te koop) heeft onder andere oog voor groeilanden en goudmijnen.
– ING Global Opportunities Fund (NL00092656404, ticker INGGO op Euronext Amsterdam) mikt op langetermijnthema’s zoals vergrijzing en industriële innovatie.
– KBC Equity Generation Y (BE0171040299) mikt op bedrijven die hun marketingaanpak richten op jongeren en doet het de laatste jaren al een tijdje uitstekend.

Deel dit artikel