Analyse
Amerikaanse aandelen hoger ondanks zwakke dollar in september 7 jaar geleden - vrijdag 15 oktober 2010

Wall Street kende een van de beste septembermaanden ooit en toch bakten de gespecialiseerde aandelenfondsen er weinig van. Hoe komt dat?

In september scheerde Wall Street hoge toppen met een winst van maar liefst 9,2 %. We moeten al tot de jaren dertig van de vorige eeuw teruggaan om zo’n goed septemberresultaat terug te vinden. En toch waren de beleggers in fondsen in Amerikaanse aandelen niet echt tevreden. Waarom?

De fondsen klommen gemiddeld met slechts 1,9 %. Daarmee bleven ze achter op het wereldwijde gemiddelde. De boosdoener was uiteraard de Amerikaanse dollar. Het groene biljet verloor maar liefst 6,9 % in euro nadat de vrees opnieuw opwakkerde dat de Amerikanen nog maar eens de geldpersen zouden laten draaien. Dat leidt tot een zwakkere munt.

Onze mening

Ook al is de kans groot dat de dollar de komende maanden onder druk zal blijven staan, blijft New York een ‘place to be’ voor beleggers. De aandelen op Wall Street zijn goedkoop tot correct gewaardeerd als we rekening houden met de bedrijfsresultaten. En het groene biljet is ondergewaardeerd. Op termijn zien we een einde komen aan die onderwaardering. Kies voor volgende uitstekende producten:
– BNP Paribas L1 Opportunities USA (LU0377124267, noteert in USD) dat ook de vinger dipt in een Canadees sausje door bijvoorbeeld te beleggen in Barrick Gold.
– Het op Euronext genoteerde Columbia Securities (ticker: COLUM) dat dezelfde strategie hanteert.

Deel dit artikel