Analyse
Argenta breidt fondsenaanbod uit 7 jaar geleden - vrijdag 23 juli 2010
De spaarbank Argenta heeft aangekondigd dat ze haar aanbod van beleggingsfondsen gaat uitbreiden.

Edmond de Rothschild
Argenta zal voortaan fondsen aanbieden die beheerd worden door de groep Edmond de Rothschild Asset Management, een filiaal van de Compagnie Financière Edmond de Rothschild, gespecialiseerd in het beheer van aandelenfondsen en converteerbare obligaties maar ook in het beheer van gelden voor institutionele beleggers. Argenta zal een gamma van 25 fondsen van de groep aanbieden, te weten de 25 producten die in België geregistreerd zijn bij het CBFA, en gaat zich voornamelijk toeleggen op 6 ervan: Saint-Honoré Europe Synergie (Europese aandelen), Saint-Honoré Global Convertibles (converteerbare obligaties), Saint-Honoré Brésil (Braziliaanse aandelen), Saint-Honoré Chine (Chinese aandelen), Goldpshere (goudmijnaandelen) en Infrasphere (aandelen met als thema infrastructuur).

Diversifiëren
Voor de klanten van Argenta en voor degene die er een opening van een rekening overwegen, biedt dit bredere aanbod de mogelijkheid om hun beleggingen extra te diversifiëren. We volgen spijtig genoeg geen enkel van deze fondsen en kunnen geen duidelijk advies geven over deze producten. Maar binnenkort gaan we beleggingsfondsen op een andere manier tegen het licht houden zodat we ook informatie kunnen verstrekken over producten van extra emittenten waaronder Edmond de Rothschild Asset Management.

Open architectuur
Argenta bood naast zijn eigen beleggingsfondsen ook enkele fondsen van de Franse beheerder Carmignac aan. De uitbreiding van het aanbod met producten van Edmond de Rothschild toont de wil van Argenta aan om geleidelijk een open architectuur door te voeren. Open architectuur betekent dat een financiële instelling zijn klanten toelaat om te handelen in fondsen van concurrerende banken. Maar het concept gaat in de realiteit veel verder dan dat. Dit kan gaan van het afleveren van documenten (prospectus, jaarrapport, technische fiche) tot het geven van adviezen.

Deel dit artikel