Western Union

Dit financiële product volgen wij niet meer op. 

Artikels

 • Analyse
  Western Union: advieswijziging 1 jaar geleden - woensdag 12 september 2018
  De groep heeft moeite om haar omzet en winstgevendheid hoger te drijven.
   
   
   
   

  De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Western Union verhoogt zijn verwachtingen 1 jaar geleden - maandag 7 mei 2018
  De kwartaalomzet stijgt.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

  De omzet klom in het 1e kwartaal met 5% (na +4% in het 4e kwartaal 2017). De bedrijfsmarge ligt iets onder onze verwachtingen door de gestegen marketinguitgaven. Maar gezien de erg lage belastingvoet trekt de groep haar vooruitzichten voor 2018 lichtjes op.

  Koers op het moment van de analyse: 19,61 USD

  Met een marktaandeel van 20 % is het Amerikaanse Western Union (WU) de wereldleider in geldtransactiediensten via niet-bancaire weg. WU biedt particulieren de mogelijkheid om geld over te maken aan particulieren elders ter wereld, zonder dat een van de partijen over een bankrekening hoeft te beschikken. Via een netwerk van ruim 500 000 agenten is 80 % van de omzet dan ook afkomstig van die particulieren. De concurrentie bestaat uit enerzijds MoneyGram en anderzijds de banksector.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Western Union sloot 2017 af met verlies 1 jaar geleden - dinsdag 20 februari 2018
  Het beleggerswantrouwen weerspiegelt de moeilijkheden waarmee de groep worstelt om de winstgevendheid op te krikken.

  Het aandeel is zeker niet duur.
  HOUDEN.

  Western Union kende een moeilijk eindejaar. In het 4e kwartaal moest de groep namelijk een zware goodwillafschrijving optekenen. Bijgevolg sloot ze het 4e kwartaal af met een verlies van 2,44 USD per aandeel en belandde het resultaat voor het hele boekjaar in het rood (verlies van 1,19 USD per aandeel). Maar zelfs zonder dit element is het resultaat niet om over naar huis te schrijven. Wel klom de omzet in het 4e kwartaal met 5% (iets meer dan over de vorige kwartalen). Dit is goed nieuws voor de groep, die in het verleden vaak leed onder de druk op de prijzen. Het ziet ernaar uit dat Western Union nu de vruchten plukt van zijn investeringen op digitaal vlak (online betalingen), een activiteit waarvan de inkomsten met 22% stegen en waarin de groep blijft investeren om de groei van de nieuwe markten te boosten. De winstmarges lijden echter onder de investeringen in dit domein. Logischerwijze en gezien de sterke concurrentie op de markt voor betalingen stelt de directie zich dan ook voorzichtig op voor het huidig boekjaar. Rekening houdend met het commercieel dynamisme trekken wij lichtjes onze winstramingen op tot 1,80 USD voor 2018 (t.o.v. 1,75 voorheen) en 1,87 USD voor 2019 (t.o.v. 1,85).

  Koers op het moment van de analyse: 20,26 USD

  Met een marktaandeel van 20% is het Amerikaanse Western Union (WU) de wereldleider in geldtransactiediensten via niet-bancaire weg. WU biedt particulieren de mogelijkheid om geld over te maken aan particulieren elders ter wereld, zonder dat een van de partijen over een bankrekening hoeft te beschikken. Via een netwerk van ruim 500 000 agenten is 80% van de omzet dan ook afkomstig van die particulieren. De concurrentie bestaat uit enerzijds MoneyGram en anderzijds de banksector.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Western Union trekt zijn doelstellingen op voor 2017 2 jaar geleden - dinsdag 29 augustus 2017
  In 2018, zal het resultaat echter minder groeien.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

   

  Western Union trekt lichtjes zijn winstdoelstelling op voor 2017. De investeringen (o.a. in de digitalisering van het betalingssysteem) brengen echter kosten met zich mee die de stijging van het resultaat in 2018 zullen afremmen.

   

   

  Koers op het moment van de analyse: 19,04 USD

   

   

  Met een marktaandeel van 20 % is het Amerikaanse Western Union (WU) de wereldleider in geldtransactiediensten via niet-bancaire weg. WU biedt particulieren de mogelijkheid om geld over te maken aan particulieren elders ter wereld, zonder dat een van de partijen over een bankrekening hoeft te beschikken. Via een netwerk van ruim 500 000 agenten is 80 % van de omzet dan ook afkomstig van die particulieren. De concurrentie bestaat uit enerzijds MoneyGram en anderzijds de banksector.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  De koers van Western Union staat onder druk 2 jaar geleden - woensdag 12 juli 2017
  De groep heeft moeite om het hoofd te bieden aan de concurrentie.

  Sinds januari viel de koers met ongeveer 14% terug. Toch is het te vroeg om het aandeel te kopen. HOUDEN.

   

  De groep maakte onlangs een stand van zaken m.b.t. haar activiteit bekend. Helaas kan geen enkel element ons vertrouwen geven op een goed verloop in de volgende maanden. Na een ontgoochelend 1e kwartaal zowel wat de omzet (stabiel) als de winstgevendheid (dalend) betreft, zal de rest van het jaar wellicht geen beterschap brengen. De tak transacties in cash van consument tot consument blijft stageneren op het vlak van volumes en winstgevendheid. Wel zijn elektronische transacties fors aan het groeien. Maar in welke mate de groep nog kan groeien, blijft alsnog de vraag. Ook wordt de concurrentie alsmaar bitsiger (o.a. op het vlak van mobiele applicaties).

  Toch is er ook goed nieuws. Zo bevestigt de groep dat haar tarieven stabiel blijven en dat haar plan om de innovatie en klantengetrouwheid te boosten, er goed op vooruit gaat. Maatregelen om de omzet een duw in de rug te geven, blijven echter uit. Om haar aandeelhouders niet te verliezen, trekt de groep regelmatig haar dividend op en koopt ze eigen aandelen in (wat ook een teken is dat de groei zwak blijft). We handhaven onze winstramingen per aandeel op 1,55 USD in 2017 en 1,60 USD in 2018.

   

  Koers op het moment van de analyse: 18,79 USD

   

  Met een marktaandeel van 20% is het Amerikaanse Western Union (WU) de wereldleider in geldtransactiediensten via niet-bancaire weg. WU biedt particulieren de mogelijkheid om geld over te maken aan particulieren elders ter wereld, zonder dat een van de partijen over een bankrekening hoeft te beschikken. Via een netwerk van ruim 500 000 agenten is 80% van de omzet dan ook afkomstig van die particulieren. De concurrentie bestaat uit enerzijds MoneyGram en anderzijds de banksector.

  Deel dit artikel

Meer

(E) : raming

;